7 alimente care reduc urmele lăsate de acnee pe piele

Acneea, în variile sale forme, afectează pielea și țesuturile subcutanate, în funcție de gravitatea acesteia. Organismul uman are capacitatea de a-și reveni singur și, de obicei, după ce scapi de acnee corpul tău produce o cantitate mai mare de colagen pentru a "umple" acele goluri.
Industria cosmetică a găsit multe modalități de a combate cicatricile împotriva acneei, dar cel mai simplu și mai natural mod de a o face este să te tratezi singură, cu ajutorul unor anumite alimente sănătoase, dar și foarte gustoase.

O dietă hrănitoare și echilibrată este unul dintre secretele pielii radiante. Există câteva alimente pe care ar trebui să le iei în considerare pentru dieta ta, care te vor ajuta să reduci cicatricile postacneice.

Dovleacul


Dovleacul conține o cantitate mare de niacină, acid folic, vitamina A, B și zinc.
Niacina și acidul folic îmbunătățesc circulația sângelui și rejuvenarea celulară, benefice pentru tratarea cicatricilor postacnee. Semințele de dovleac conțin zinc, ce ajută la echilibrarea nivelului de hormoni din organism și a sebumului.

Varza kale


Este bogată în vitaminele C și K și este o sursă foarte bună de cupru (n.r. care este necesar organismului pentru a permite utilizarea fierului), dar și de fier. Vitaminele, mineralele și antioxidanții din varza kale reduc hiperpigmentarea și ajută la tonifierea pielii.
Vitamina K reduce petele maronii de pe tenul tău, iar fierul accelerează vindecarea cicatricilor rezultate în urma acneei. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod