6 semne că bei prea multe calorii lichide

În afara cazului în care alegi multe pahare cu apă, celelalte băuturi te pot face să depășești totalul de calorii fără să-ți dai seama. În loc să crezi că dieta nu funcționează învață să recunoști semnele care îți arată că rotunjimile inestetice se datorează acumulării caloriilor lichide.
Ți-ai propus să nu depășești un anumit număr de calorii și să faci mișcare în fiecare zi pentru a-ți recontura silueta dar rezultatele nu se văd în oglindă? Este posibil să exagerezi când vine vorba despre caloriile lichide. Din păcate există tendința de a nu lua în calcul și ceea ce bei când stabilești câte calorii ai consumat, iar acest obicei nociv va contribui la acumularea kilogramelor în exces și agravarea aspectului celulitei. Nu uita că și opțiunile sănătoase au calorii, iar atunci când bei altceva în loc de apă trebuie să scazi caloriile respective de la o masă sau dintr-o gustare pentru a evita îngrășarea.

 
Iată care sunt semnele că bei prea multe calorii lichide:

 
1. Îți începi fiecare zi cu un smoothie

Poate crezi că este o opțiune sănătoasă pentru micul dejun, dar smoothie-ul pe care îl cumperi de la supermarket va conține multe grăsimi și zahăr și ai putea consuma până la jumătate din totalul zilnic de calorii într-un singur pas. 
„Le recomand mereu pacienților mei să-și prepare singuri fiecare smoothie. Numai în acest mod vei fi sigur că nu consumi prea multe calorii pentru că știi ce ingrediente ai folosit.
Variantele de la magazin folosesc adesea mult zahăr peste o cantitate redusă de fructe proaspete și completează totul cu lapte semidegresat sau iaurt, ceea ce poate crea o băutură de până la 900 de calorii”
, spune dr. Shanna Levine, nutriționist.

 
2. Îți este sete tot timpul

Deși pare ilogic, consumul frecvent de alte băuturi decât apa nu va potoli deloc setea. „Dacă vei bea tot timpul băuturi cu mult zahăr glicemia va ajunge să crească în mod cronic, îți va fi sete în orice moment, vei urina foarte des și ai putea avea amețeli. Mai bine combină suc de lămâie, lime sau frunze de mentă cu apă plată sau minerală pentru a obține o băutură hidratantă, utilă pentru siluetă”, recomandă dr. Levine.

 
3. Crezi că nu contează câte calorii au băuturile

„Foarte mulți pacienți subestimează sau chiar ignoră conținutul de calorii al băuturilor. Diferitele variante de cafea cu ingrediente suplimentare, smoothie-urile, cocteilurile sau băuturile sportive trebuie monitorizate atent pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus.
Evită și siropurile sau frișca adăugate la orice desert sau la fructele proaspete”
, spune dr. Levine.

 
4. Te îngrași constant, în special în zona abdominală

Dacă observi că toate hainele te strâng chiar dacă ești la dietă trebuie să analizezi cu atenție ce bei. O singură cutie de suc acidulat are 150 de calorii plus echivalentul a 10 lingurițe de zahăr, iar un pahar de suc de merișoare va avea 200 de calorii, plus 12 lingurițe de zahăr. Dacă adaugi o astfel de băutură la fiecare masă sau gustare vei ajunge să dublezi totalul de calorii fără să-ți dai seama. Potrivit experților, o singură băutură cu zahăr pe zi poate produce îngrășarea cu 2,5kg la nivel de an. Grăsimea localizată în zona abdominală este, de asemenea, un factor major de risc pentru diabet și afecțiunile cardiovasculare.

 
5. Ai diaree

Sucurile dietetice au același gust ca și cele cu zahăr, dar îți pot crea probleme digestive. Îndulcitorii artificiali care se regăsesc în băuturile carbogazoase și în guma de mestecat cresc foarte mult riscul de diaree și crampe abdominale.

 
6. Nivelul tău de energie fluctuează dramatic

„Persoanele care consumă o cantitate ridicată de băuturi cu zahăr vor avea probleme din cauza epuizării în cursul zilei. Inițial vor primi impulsul de energie furnizat de zahăr, iar ulterior se vor simți mult mai obosite decât înainte.
Apa ar trebui să fie băutura spre care te îndrepți de fiecare dată când ți se face sete”
, spune dr. Levine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod