Mentinerea siluetei fara sport

6 reguli pentru menținerea siluetei fără sport

Vrei să elimini kilogramele în plus dar nu te atrage deloc ideea antrenamentelor la sală? Poți slăbi chiar dacă nu îți place sportul, însă este esențial să aplici strategia corectă. Respectă sfaturile specialiștilor pentru menținerea siluetei fără sport și îți vei recontura corpul mai repede decât îți închipui.
Menținerea siluetei fără sport necesită respectarea unor reguli clare, de la care nu te poți abate dacă vrei să vezi în oglindă corpul la care visezi. Nu este complicat, însă nu poți face excepții pentru că nu vei avea la dispoziție soluția sportului în cazul în care ai exagerat cu dulciurile sau cu un preparat care îți place foarte mult.

 
Iată cum trebuie să acționezi pentru menținerea siluetei fără sport:

 
1. Renunță la cină

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă te-ai hotărât să elimini kilogramele în plus este să uiți de cină. Poate crezi că nu este decât o masă, la fel ca și celelalte din cadrul zilei, însă poate avea un efect negativ asupra tonusului și siluetei.
 
Nu va fi deloc ușor să faci acest lucru, dar cu voință și răbdare vei putea să elimini masa de seară.
În cazul în care ți se face foarte foame poți gusta cantități mici de broccoli, căpșuni proaspete sau felii de portocală. Somnul te va ajuta să uiți de nevoia de a mânca, așa că poți profita pentru a te odihni în plus până când te obișnuiești cu acest nou ritm.

 
2. Bea suc de grepfrut în fiecare dimineață

 

Nu este cel mai dulce suc, dar poate face minuni pentru siluetă. Acizii din sucul natural stimulează digestia optimă, iar dacă vei bea un pahar înainte de micul dejun te vei asigura că purifici organismul și elimini toxinele acumulate. În cazul în care nu îți place să bei sucul este în regulă să consumi jumătate de grepfrut, dar ai grijă să nu adaugi zahăr deloc.

 
3. Nu sări niciodată peste micul dejun

Nu subestima micul dejun pentru că este cea mai importantă masă a zilei în lupta împotriva kilogramelor în plus.
Nu te gândi că vei economisi calorii dacă „sari” peste această masă pentru că vei avea tendința să mănânci mai mult în restul zilei, iar planul tău de slăbire va fi pus în pericol. Este foarte util să-ți intre în reflex prepararea micului dejun. Te va ajuta să slăbești, dar și să te concentrezi mai ușor și să ai multă energie până la finalul zilei.
 
Folosește carbohidrați proveniți din cerealele integrale și proteine și grăsimi utile conținute de untul de arahide sau migdale. Poți adăuga și o omletă din albușuri de ou.

 
4. Alege-ți cu atenție caloriile pe care le consumi

 

Alegerile pe care le faci la fiecare masă ori gustare vor influența decisiv ritmul în care slăbești sau pot opri chiar procesul de eliminare a kilogramelor în exces. Astfel, este esențial să optezi pentru carne rumenită la grătar în locul celei prăjite, pentru cartofi copți în locul celor prăjiți, pentru pâine integrală în locul celei din făină albă, pentru suc de fructe sau smoothie în locul unui suc acidulat, să eviți carnea procesată și să nu adaugi zahăr în cafea ori ceai. 
 
Încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume și pune dressingul separat de salată pentru a decide ce cantitate vrei să folosești sau dacă vrei să renunți complet la el.
Pentru gustările dintre mese înlocuiește chips-urile sau biscuiții cu un măr sau 200g de afine.

 
5. Uită de fast food și mâncarea procesată

 

De îndată ce vei putea renunța la mesele de la fast food sau la felurile de mâncare gata preparate și congelate pe care le găsești la supermarket îți va fi mult mai ușor să ai abdomenul plat la care visezi și să scapi de celulită. În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că alimentele de la fast food adaugă centimetri în plus în zona abdomenului și a coapselor, așa că ar fi bine să te gândești de două ori dacă merită să intri într-un astfel de local.

 
6. Nu exagera cu dulciurile

Chiar dacă nu trebuie să le elimini complet din meniu dulciurile necesită multă prudență. Poți mânca înghețată, eclere, negrese, plăcinte sau fursecuri, dar trebuie să fii foarte selectiv și să reduci semnificativ mărimea porției.
De exemplu, poți mânca o jumătate de felie de tort la nivel de săptămână sau o singură negresă. Depinde de tine care este momentul ales pentru a te răsfăța, dar nu trebuie să fie prea des.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod