6 combinații de alimente pentru slăbit. Lista care îți ușurează viața

Terciul de ovăz cu unt de arahide sau morcovii cu tahini sunt câteva dintre combinațiile de alimente pentru slăbit. Află cum să asociezi diverse ingrediente ca să arzi rapid grăsimile!
Ca să obţii rezultatele dorite trebuie să te asiguri că ai o dietă echilibrată pe care o poţi urma oricând şi pe o perioadă nelimitată. Numai acest fel de a mânca sănătos, echilibrat şi conştient te va ajuta să slăbeşti şi să te menţii la greutatea corporală dorită. De aceea, este foarte important să introduci alimentele integrale în regimul tău alimentar, să le eviţi pe cele procesate din comerţ (în special dulciurile, produsele de panificaţie şi de patiserie) şi să ai trei mese principale pe zi formate din ingrediente care furnizează corpului nutrienţii de care are nevoie. 

Pe lângă aceste reguli pe care trebuie să le priveşti nu ca pe o dietă care te restricţionează să mănânci ceea ce doreşti, ci ca pe o schimbare în alimentaţia ta, mai trebuie să cunoşti câteva combinaţii de alimente pentru slăbit. Aceste mici trucuri te ajută să intensifici arderea grăsimilor și să slăbești sănătos.


6 combinații de alimente pentru slăbit



1. Terci de ovăz plus unt de arahide

Dacă mănânci ovăz dimineața vei furniza corpului vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În plus, el este recunoscut pentru fibrele solubile, numite beta-glucan, care reduc colesterolul rău și nivelul glicemiei, au grijă de sănătatea sistemului digestiv și conferă o senzație intensă de sațietate. 

Adaugă peste terciul de ovăz o lingură cu unt de arahide natural, care conține doar arahide, și vei avea un mic dejun complet.
Untul de arahide este o sursă foarte bună de proteine vegetale, dar în același timp este sărac în carbohidrați și bogat în grăsimi sănătoase. De asemenea, el este potrivit persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 sau celor care au o dietă săracă în carbohidrați.


2. Morcovi plus tahini

Este o combinație la care poți apela pentru gustările dintre mese. Trebuie să mănânci morcovi când ții dietă pentru că aceștia au 10% carbohidrați, dar aduc fibre, zaharuri simple și au un indice glicemic scăzut. Prin urmare, sunt perfecți pentru cei care vor să slăbească. În plus, morcovii mai sunt o sursă excelentă de vitamina A sub formă de betacaroten, vitamine din complexul B, vitamina K și potasiu. Dacă mănânci morcovi la masa principală te vei simți sătulă o lungă perioadă de timp, fără să depășești numărul caloriilor alocate. 

Combină morcovii cu tahini (pastă de susan) pentru că este o sursă bună de proteine vegetale, grăsimi sănătoase și mult calciu.
Pasta de susan te împiedică să mănânci exagerat, ajutând la slăbit, dar în același timp mai are efect antiinflamator și protejează sistemul digestiv. 


3. Somon plus sparanghel

Este o combinaţie perfectă pentru persoanele care vor să slăbească. Somonul furnizează grăsimi bune şi proteine, iar sparanghelul aduce fibre şi proteine care ajută corpul să scape de retenţia de apă. De asemenea, ambele ingrediente sunt recunoscute pentru efectul benefic în curele de slăbire, stimulând arderea grăsimilor. Consumă-le împreună, însă de preferat făcute la abur sau la cuptor, nicidecum prăjite.


4. Spanac plus măr plus ghimbir

Spanacul este sărac în carbohidrați, dar extrem de bogat în fibre insolubile care sunt benefice pentru o digestie bună. El furnizează carotenoizi, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier și calciu. El se combină bine cu merele care au 85% apă, sunt sărace în calorii, au multe fibre și mențin senzația de sațietate.
La aceste două ingrediente mai poți să adaugi ghimbirul care accelerează arderile metabolice și este deosebit de util atât pentru slăbit cât și pentru a calma diverse probleme digestive. 


5. Smochine plus nuci braziliene

Smochinele proaspete au puține calorii, nu conțin grăsimi și sunt excelente pentru o gustare. Ele furnizează corpului fibre care combat constipația și generează o senzație de sațieteta de lungă durată. Combină smochinele proaspete cu nucile braziliene crude care sunt bogate în fibre și seleniu. Cercetările arată că un consum regulat de nuci braziliene poate să fie de folos persoanelor care urmează o cură de slăbire, deoarece conferă sațietate și împiedică alegerea unr gustări nesănătoase. 


6. Ou plus avocado

Este una dintre combinațiile perfecte pentru slăbit. Ouăle sunt bogate în proteine și țin foarte mult timp de foame, astfel că nu vei fi tentată să ronțăi tot felul de gustări nesănătoase.
În plus, te poți baza pe ouă atunci când vrei să slăbești pentru că nu au multe calorii și te ajută să mănânci mai puțin pe parcursul zilei. Combină ouăle cu avocado care conține grăsimi bune și te ajută să dai jos kilogramele în plus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod