Cum să alegi rochia de mireasă perfectă. 20 de reguli pe care să le respecți

Fie că visezi la rochia ta de mireasă de când aveai cinci ani și știi exact cum vrei să arate, fie că n-ai nici cea mai mică idee cum să fie, alegerea rochiei de mireasă este o misiune stresantă.
Nu este deloc ușor să iei o decizie atunci când ai la dispoziție atât de multe variante, când bugetul este limitat și ești presată de timp. Dar există unele reguli care îți fac misiunea de a alege rochia de mireasă perfectă mult mai ușoară. Iată ce ar trebui să respecți atunci când alegi rochia de mireasă: 

Cercetează piața ca să descoperi ce îți place

Rupe pagini din reviste, navighează prin magazinele online de rochii, caută pe Pinterest sau investighează ce rochii de mireasă au ales celebritățile. În acest fel îți vei face o idee asupra cum ar trebui să arate rochia ta de mireasă favorită. Apoi caută elemente comune ale rochiilor pe care le preferi din toate aceste surse. Toate sunt simple sau intens decorate? Sunt voluminoase? Au spatele gol? Au multă dantelă? După ce ai găsit punctele comune care te atrag, îți va fi mai ușor să-ți formezi o idee asupra rochiei tale de vis.

Alege mărimea ta

Chiar dacă plănuiești să slăbești până la nuntă, cumpără rochia în mărimea ta actuală, în loc să iei una mai mică. Este mult mai ușor să modifici o rochie mai largă decât să lărgești una strâmtă.

Cumpără din timp

Unele rochii durează câteva luni pentru a fi produse, iar după ce ai primit-o, vor fi necesare mici modificări ca să-ți vină perfect. De aceea trebuie să te asiguri că ai la dispoziție aceste câteva luni pentru ca rochia ta să fie gata la timp.

Dar nu o cumpăra prea devreme

Poți fi tentată să cauți rochia de mireasă cu un an înainte de nuntă, imediat ce ai stabilit data și ai rezervat salonul. Sau poate că sunt reduceri cu mult înainte de nuntă și nu vrei să le ratezi.
Dar nu este o strategie bună să cumperi rochia mult prea devreme. Riști să descoperi ulterior modele care îți plac mai mult și să regreți că te-ai grăbit.

Stabilește bugetul

Nu e prea plăcut să te gândești la un buget pentru rochia ta de mireasă. Știm că ai da oricât ca să fie așa cum visezi. Dar realitatea te obligă să stabilești o sumă maximă pe care ești dispusă să o dai pentru rochia ta. Această strategie te va scuti de momentele dificile în care vezi rochii superbe, dar mult peste buget. Vei ști exact ce îți permiți și ce nu.

Stabilește întâi tema nunții

Înainte de a pleca în căutarea rochiei de mireasă, trebuie să te gândești bine care este tema nunții tale. Vrei o nuntă tredițională, una modernă, una de inspirație vintage sau o nuntă în aer liber? Rochia ta trebuie să se adapteze temei pe care o alegi, pentru ca totul să fie coordonat, iar rezultatul să fie așa cum visezi.

Probează rochiile mai ieftine

Fă-ți primele programări la magazinele cu rochii de mireasă mai ieftine, apoi treci treptat către cele mai scumpe, dacă nu găsești ceva care să-ți placă. Este valabil și când probezi rochiile în magazin. Începe cu cele mai accesibile și continuă cu rochiile mai scumpe. Sunt șanse să descoperi rochia ideală la un preț avantajos.

Mergi la cumpărături în timpul săptămânii

Saloanele și evenimentele pentru nunți sunt organizate de obicei în weekend, dar aglomerația te va împiedica să cauți cu atenție rochia visată, iar vânzătorii nu îți vor acorda la fel de multă atenție ca atunci când este mai liber. De aceea ar fi bine să mergi la cumpărături în timpul săptămânii, ca să poți căuta în liniște rochia de mireasă perfectă.

Alege cu grijă persoanele care te însoțesc

Da, îți iubești mama, sora, cumnata și apreciezi opiniile domnișoarelor de onoare. Dar dacă ai încercat vreodată să faci un grup de persoane să cadă de acord asupra unui lucru, probabil știi cât este de dificil.
Micșorează grupul celor care te însoțesc atunci când probezi rochiile de mireasă. Este suficient să ai alături de tine două persoane apropiate care să te sfătuiască.

Poartă lenjeria potrivită la probe

Este dificil să-ți dai seama cum va arată rochia cu umerii goi dacă atunci când probezi se văd bretelele cu imprimeu leopard ale sutienului tău. Pentru probele la care ești programată, poartă tanga de culoare nude, sutien fără bretele și ia cu tine pantaloni modelatori.

Alege în funcție de silueta ta

Rochia ideală de mireasă trebuie să se adapteze stilului pe care îl preferi, să fie potrivită pentru tema nunții, dar să se potrivească în același timp formelor tale. O rochie cu croială A este modernă și tradițională în același timp și se potrivește oricărei siluete. O rochie simplă, dreaptă, este ideală pentru miresele înalte și suple. Rochia voluminoasă, de tip bal, este spectaculoasă, dar poate dezavantaja o mireasă mignonă. Iar stilul sirenă îți pune formele în valoare, precum o fustă creion.

Analizează cu atenție materialul

În afară de model, culoare și elemente decorative, materialul textil este de asemenea extrem de important și afectează mult felul în care rochia va arăta pe tine. Materialele grele și dense își mențin forma și îți pun silueta în evidență. Cele moi și fluide te dezavantajează dacă ai forme voluptuoase. Calitatea materialului trebuie să fie cât mai bună, altfel riști ca rochia să aibă un aspect kitsch.

Poartă tocuri când probezi rochia

Ia cu tine la probe pantofii cu toc pentru nuntă dacă i-ai ales daja sau o pereche de pantofi cu toc asemănător ca înălțime. Rochia de mireasă arată complet diferit atunci când o probezi cu tocuri față de probele când porți pantofi cu talpă joasă. 

Nu proba rochii peste buget

Dacă nu ți-o permiți, nu are rost să o probezi. Trebuie să ai în minte această regulă pentru a te scuti de tortura de a-ți stabili un standard la care nu se va ridica nicio altă rochie pe care o vei proba.

Fii 100% sigură înainte de a spune "Da"

Orice mireasă trebuie să fie absolut convinsă că și-a găsit rochia perfectă înainte de a spune "Da". Dacă ai îndoieli și nu ești în totalitate sigură că ai găsit rochia perfectă, nu o cumpăra, orice ți-ar spune cei din jur.
Trebuie să-ți placă ție și să ai acel moment de revelație astfel încât să simți că este rochia ta.

Ia în considerar ce simți când porți rochia

Rochia de mireasă care te face să te simți frumoasă este rochia pe care ar trebui să o alegi. Chiar dacă o rochie bifează toate criteriile tale, nu ar trebui să ignori ce simți când o porți. Emoțiile pe care le ai când probezi o rochie sunt cele care te pot ajuta să alegi rochia de mireasă ideală.

Pleacă dacă te simți presată

Un vânzător sau asistent de vânzări dintr-un magazin cu rochii de mireasă nu ar trebui să te preseze să iei cât mai repede o decizie. Rochia de mireasă este o alegere emoțională și reprezintă un moment unic în viață, iar dacă ai nevoie de mai mult timp pentru a te decide nu ar trebui să te simți vinovată. Pleacă din magazin atunci când simți că ești presată.

Verifică dacă te poți mișca

Nicio rochie de mireasă nu va fi absolut confortabilă, dar nu vrei să tragi de ea toată noaptea dacă ai coreset sau să simți că nu te poți mișca. Iar cum dansul este o parte esențială a oricărei nunți, mișcă-te purtând rochia în timpul probei ca să afli dacă este suficient de comodă. 

Ia în considerare anotimpul

Dacă nunta ta se va desfășura în aer liber, în mijlocul verii, optează pentru materiale subțiri și fluide. Iar dacă ai nunta spre final de toamnă, alege materiale dense, grele, care se potrivesc sezonului. Este valabil și pentru croială sau model. 

Acordă atenție topului

Ar trebui să-ți iubești rochia în totalitate, dar trebuie să ai în vedere că topul rochiei va apărea cel mai mult în fotografii. Ai grijă ca decolteul să fie unul adecvat, să aibă o croială impecabilă, potrivită măsurilor tale.
De asemenea, rochia ar trebui să fie confortabilă atunci când stai pe scaun, iar topul să rămână la locul lui când dansezi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod