5 motive pentru care trebuie să consumi banane

Bananele sunt surse importante de vitamină B6, vitamină C, potasiu, magneziu şi fibre.
Bananele sunt surse importante de vitamină B6, vitamină C, potasiu, magneziu şi fibre.  
 
Iată 5 motive pentru care bananele nu trebuie să eviţi bananele în alimentaţie:
 
1. Protecţie împotrivă ulcerului
Cu mult timp în urmă au fost recunoscute efectele antacizilor din banane, care protejează împotrivă ulcerului stomacal şi afecţiunilor declanşate de ulcer. Potrivit unui studiu, un simplu amestec între banane şi lapte înseamnă suprimarea semnificativă a secreţiei de acid.

 
2. Afecţiuni intestinale

Bananele sunt o alegere înţeleaptă indiferent de afecţiunea de care suferi sau de problemele pe care doreşti să le depăşeşti. De exemplu, diareea reduce cantitatea electrolitilor din organism, dar cu ajutorul bananelor poţi reaproviziona organismul cu potasiu, unul dintre cei mai importanţi electroliţi, care ajută şi la îmbunătăţirea funcţiilor inimii.
 
3. Îmbunătăţesc vederea
Un studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie arată că prin consumul a 3 sau mai multe fructe pe zi se previne degenerescenţă maculară, prima cauza a piederii vederii la persoanele în vârstă.

 
4. Protejează oasele

Consumul frecvent de banane, că parte al modului sănătos de alimentaţie, ajută organismul să asimileze mai bine calciul şi astfel oasele tale vor fi sănătoase şi puternice pentru mai mult timp. De asemenea, bananele au un conţinut ridicat în provitamină A, care protejează împotrivă afecţiunilor cronice, incluzând unele forme de cancer, afecţiuni cardiovasculare şi diabet. Pentru că bananele să aibă o cantitate mai mare de provitamină A, culoarea miezului trebuie să fie cât mai galbenă.

 
5. Protejează sănătatea rinichilor

În Jurnalul Internaţional de Cancer, cercetătorii sugerează că prin consumarea tuturor fructelor şi legumelor, mai ales al bananelor ajuţi organismul să prevină cancerul de rinichi. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod