12 trucuri care te ajută să slăbești câteva kilograme într-o săptămână

6. Mănâncă singur/ă

Dacă iei masa singur/ă vei consuma cu 30% mai puțină mâncare decât atunci când ești în compania unor prieteni/familie. Este de preferat să iei mesele principale singur/ă, încercând să cnsumi gustările în compania prietenilor. 


7. Nu cumpăra alimente care nu se regăsesc pe lista de cumpărături

Lista de cumpărături se face după ce ai mâncat și te va ajuta să îți organizezi mai bine mesele pentru câteva zile în avans. Trece totul pe o listă, iar când ajungi la supermarket cumpără doar ceea ce este trecut pe foaie.
Nu te abate din drum pe la raionul cu dulciuri sau chipsuri!


8. Pune tentațiile culinare în cel mai retras loc

Fie că le găsești un loc în frigider, în cămară sau în sertar, este important să nu pui la îndemână tentațiile culinare (dulciuri, brânzeturi grase, chipsuri). Poate te gândești că este mai bine să nu le cumperi, însă potrivit psihologului citat acest truc nu îți va fi de folos pentru că vei fi tentată să le mănânci pe la prieteni sau prin cafenele. El recomandă să cumperi alimentele la care poftești, să le păstrezi la loc ferit de privirea ta și să le consumi cu responsabilitate și în cantități mici, ocazional. 


9. Mestecă bine mâncarea

Acest mic truc te ajută să mănânci mai puțin! Studiile arată că persoanele care mănâncă încet și mestecă de mai multe ori mâncarea se satură mai repede, consumând astfel o cantitate mai mică de alimente. 


10. Nu te zgârci la calorii dimineața la micul dejun

Specialiștii susțin că la micul dejun trebuie să alegi ceva consistent, deoarece astfel vei simți senzația de sațietate până la prânz și nu vei fi tentată să faci excese culinare sau să alegi alimente nesănătoase. Nu sări niciodată peste micul dejun dacă vrei să slăbești și consumă cele mai multe calorii dimineața!


11. Nu pune cratița cu mâncare pe masă

Cu cât vezi mai puțină mâncare cu atât vei consuma mai puțin, Fii atentă la cantitatea de mâncare pe care o pui în farfurie, limitează-te la o porție și nu lăsa niciodată cratița/tigaia cu toată măncarea să stea pe masă în fața ta!


12. Integrează pe rând aceste reguli

Nu te grăbi să urmezi toate aceste trucuri, ci încearcă să le integrezi treptat, deoarece le vei reține mai ușor și se vor transforma în obiceiuri sănătoase pe care le vei urma pe termen lung. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod