OMS

OMS: Cancerul de col uterin, problemă de sănătate mondială. Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie

OMS: Cancerul de col uterin, problemă de sănătate mondială. Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie

Cancerul de col uterin şi celelalte afecţiuni asociate cu virusul HPV sunt probleme de sănătate publică mondială, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care insistă asupra necesităţii includerii vaccinului împotriva HPV în programele naţionale de imunizare,...
Vaccinurile împotriva poliomielitei trebuie schimbate în două săptămâni

Vaccinurile împotriva poliomielitei trebuie schimbate în două săptămâni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reamintit tuturor ţărilor că mai au la dispoziție două săptămâni pentru a schimba vaccinurile împotriva poliomielitei, de a cărei eradicare omenirea este "mai aproape ca oricând".
OMS recomandă două vaccinări, nu trei, împotriva HPV, pentru fete, de la 9 ani

OMS recomandă două vaccinări, nu trei, împotriva HPV, pentru fete, de la 9 ani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea fetelor, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 13 ani, împotriva HPV (human papillomavirus), de două ori, potrivit noilor norme publicate miercuri, referitoare la lupta împotriva cancerului de col uterin.
Primul caz de gripa aviara din Europa in ultimul an, descoperit la Tulcea

Primul caz de gripa aviara din Europa in ultimul an, descoperit la Tulcea

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, laboratorul national din Romania a confirmat, luni, ca este vorba despre un focar al virusului gripei aviare H5N1 si, pentru a limita raspandirea, autoritatile romane au aplicat imediat masurile necesare de control prevazute in legislatia UE.

Organizatia Mondiala a Sanatatii: atentie la tratamentele homepatice

Bolile grave nu trebuie tratate cu remedii homeopate, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.

OMS, UNICEF si Fondul ONU pentru Populatie sustin campania de vaccinare anti-HPV

Reprezentantii in Romania ai celor trei organisme internationale isi exprima, printr-o scrisoare adresata ministrului Sanatatii, dr. Ion Bazac, disponibilitatea de cooperare conform mandatelor oferite de catre Statele Membre.

Donatie de medicamente impotriva gripei porcine catre OMS

Organizatia Mondiala a Sanatatii a primit din partea Concernului farmaceutic Roche 5.65 milioane de cutii de medicament antiviral Tamiflu.
Invata sa previi cancerul de col uterin!

Invata sa previi cancerul de col uterin!

La fiecare trei minute, la nivel mondial, o femeie moare din cauza acestei cumplite afectiuni. Romania se afla pe primul loc in Europa - la fiecare sase minute o romanca isi pierde viata din cauza cancerul de col uterin...

Gripa aviara a reaparut in China

China a semnalat reaparitia gripei aviare, in urma decesului unei tinere de 19 ani, potrivit BBC. Femeia a decedat in urma contactului cu pasari domestice intr-una din pietele din centrul proviciei Hebei.

Tigara electronica - un nou mod de a fuma?

Producatorul sustine ca nu are decat beneficii pentru fumatori, ajutandu-i sa se lase de tutun. Care este pozitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ce parere are dr. pneumolog Magdalena Ciobanu de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti despre eficienta acestei...

S-a lansat "Ghidul practic pentru furnizorii de servicii de planificare familiala"

Noul ghid este al patrulea dintr-o serie clasica elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Lansarea lui marcheaza Zilele Contraceptiei, eveniment care se desfasoare in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie, in Piata Unirii din Bucuresti.

Red Heart reduce riscul atacului cerebral cu 50%

Un nou medicament care ar putea reduce cu 50% numarul deceselor provocate de atacul de cord si cel cerebral va fi testat pe un numar de 700 de voluntari din intreaga lume.

Hepatita B si noile ghiduri de tratament din Romania

Recent, Ministerul Sanatatii Publice a aprobat noile ghiduri de tratament pentru hepatita cronica B. Aceste ghiduri au fost dezbatute cu prioritate la Al 18-lea Congres National de Hepatologie si ofera pacientilor romani o potentiala sansa de a urma gratuit cele mai noi terapii antivirale orale.

Cel mai mare studiu realizat pe protectie cardiovasculara

Compania farmaceutica Boehringer Ingelheim propune ca, astazi, de Ziua Mondiala a Sanatatii sa meditam asupra celei mai importante teme din Romania dar si din lume, si anume: afectiunile cardiovasculare si modalitatile de prevenirea si tratare.