S-a lansat "Ghidul practic pentru furnizorii de servicii de planificare familiala"

Noul ghid este al patrulea dintr-o serie clasica elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Lansarea lui marcheaza Zilele Contraceptiei, eveniment care se desfasoare in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie, in Piata Unirii din Bucuresti.
Ghidul "Planificarea familiala - ghid practic pentru furnizorii de servicii de planificare familiala" este un document de referinta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in domeniul planificarii familiale si este editat in limba romana de catre Institutul Est-European de Sanatatea Reproducerii, cu sprijin financiar din partea Fondului ONU pentru Populatie.  Astfel, Romania este prima tara europeana care are toate documentele de referinta la nivel mondial traduse in limba romana si integrate in sistemul de formare profesionala a personalului medical.


Planificarea familiala este un domeniu care a inregistrat un succes deosebit la noi in tara dupa Revolutie, odata cu introducerea pe piata a contraceptivelor moderne. lucrul acesta s-a datorat proietelor desfasurate de-a lungul timpului si care au vizat: oferirea gratuita a contraceptivelor, informarea populatiei asupra contraceptiei moderne, dar si instruirea furnizorilor de servicii.

Nu uita ca astazi se da startul campaniei "Contraceptia - un pas spre libertate!". In Piata Unirii te asteapta specialisti in planificare familiala, studenti la medicina, voluntari de la diferite asociatii nonguvernamentale care iti vor oferi cele mai noi informatii legate de contraceptie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod