Cel mai mare studiu realizat pe protectie cardiovasculara

Compania farmaceutica Boehringer Ingelheim propune ca, astazi, de Ziua Mondiala a Sanatatii sa meditam asupra celei mai importante teme din Romania dar si din lume, si anume: afectiunile cardiovasculare si modalitatile de prevenirea si tratare.
Cu ocazia acestei zile compania a prezentat rezultatele studiului international Ontarget, un program de protectie cardiovasculara care analizeaza beneficiile asocierii dintre Telmisartan si Ramipril in preventia bolilor cardiovasculare si a decesului cauzat de aceste boli.

Dl. Dan Ionescu, Corporate Affairs Manager al reprezentantei Boehringer Ingelheim pentru Romania a declarat ca "activitatile de cercetare-dezvoltare sunt o prioritate pentru compania germana, iar 18% din vanzarile nete, care in 2006 s-au ridicat la 10,6 miliarde euro la nivel global, au fost dedicate cercetarii si dezvoltarii, in cadrul celei mai mari divizii de afaceri, Medicamente cu Prescriptie”.

Astfel, studiul Ontarget demonstreaza ca telmisartan este la fel de protector ca ramipril si este mai bine tolerat de numeroase persoane cu risc cardiovascular crescut.
De asemenea, din studiu reiese ca telmisartan, cu denumirea comerciala Micardis, poate preveni la fel de bine ca substanta ramipril, decesul cardiovascular, infractul miocardic, accidentele vasculare si cerebrale dar si sitalizarea un caz de insuficienta congestiva cardiaca, in situatia unui numar mai mare de pacienti cu risc cardiovascular crescut si cu o tolerabilitate superioara.

Ontarget este un studiu randomizat, dublu-orb, care a evaluat 25.620 pacienti cu risc cardiovascular ridicat, cu presiune sanguina normala sau controlata, de-a lungul unei perioade de observatie de pana la 6 ani.

Dl. Prof. Dr. Marius Vintila, seful Clinicii de Medicina Interna si Cardiologie a Spitalului Clinic “Sf.
Pantelimon” si Vicepresedintele Societatii Romane de Cardiologie (foto), a calificat Ontarget drept “cel mai mare studiu clinic realizat vreodata pe protectie cardiovasculara, in conditiile in care bolile cardiovasculare sunt principala cauza de moarte pe glob.

Potrivit datelor OMS 2007, la nivelul anului 2005, 17,5 milioane de persoane au decedat in acel an din cauza bolilor cardiovasculare, remarcandu-se o crestere in numarul deceselor din aceasta cauza, comparativ cu anii anteriori. De asemenea, OMS estimeaza ca 20 de milioane de oameni isi vor pierde viata anual din cauza bolilor cardiovasculare, la nivelul anului 2015.

Studiul a cuprins peste 25.600 de pacienti cu risc cardiovascular ridicat din 40 de tari si a analizat beneficiile substantei active telmisartan, un antagonist de receptor de angiotensina II (ARA) fata de substanta esalon actuala, ramipril, in reducerea riscului de moarte cardiovasculara, de infarct miocardic, accidente vasculare si spitalizare in caz de insuficienta congestiva cardiaca.


Dl. Prof. Dr. Marius Vintila a concluzionat: “Studiul Ontarget a aratat ca telmisartan este la fel de eficient cu ramipril in protejarea bolnavilor cardiovasculari fata de infarct miocardic, accident vascular sau moarte. In plus, telmisartanul scade mai intens tensiunea arteriala, are efecte adverse mai putine si s-au constatat abandonuri terapeutice mai putine fata de ramipril”.

In acest moment, telmisartan este singurul antagonist de receptor de angiotensina II (ARA) dovedit benefic in protectia cardiaca si vasculara, pe langa reducerea tensiunii arteriale in randul persoanelor cu grad sporit de risc. Pana in prezent, doar inhibitorul ACE ramipril a mai prezentat aceste efecte de protectie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod