Red Heart reduce riscul atacului cerebral cu 50%

Un nou medicament care ar putea reduce cu 50% numarul deceselor provocate de atacul de cord si cel cerebral va fi testat pe un numar de 700 de voluntari din intreaga lume.
Pastila "Red Heart" este un amestec din 4 medicamente si se administreaza o singura data pe zi. Deoarece medicamentele componente sunt destul de ieftine, acest nou medicament este o amenintare pentru tratamentele costisitoare existente, iar din aceasta cauza companiile farmaceutice nu doresc sa investeasca in aparitia pastilei "Red Heart".

"Practic, intreaga afacere farmaceutica se invarte in jurul persoanelor care cheltuie cateva sute de lire sterline pe an pentru cele mai bune medicamente", a declarat Anthony Rodgers, co-director la programul pilot de testare.


Daca medicamentul isi dovedeste eficienta va avea loc o "revolutie" la nivelul sanatatii mondiale, mai ales in tarile in curs de dezvoltare. Potrivit Organizatiei Nationale a Sanatatii, 17 milioane de persoane mor, anual, din cauza atacurilor de cord si a atacurilor cerebrale.

Sursa: Inthenews.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod