Dieta unei mămici în devenire: alimentaţia bio, mai bogată în nutrienţi

Alimentaţia bio nu conţine pesticide şi de aceea este esenţială pentru creşterea sănătoasă a bebeluşului

 

Există un studiu realizat în mod independent, fără a fi sponsorizat de vreo corporaţie, care a fost publicat în Environmental Sciences Europe anul trecut şi care a concluzionat că organismele modificate genetic, alături de expunerea la ierbicide, conduc la cancer, afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, precum şi modificări severe la nivel hormonal. Ingredientul principal din ierbicide, Glyphosatul, a fost recent considerat ca un activator de cancer de către Organizaţia Mondială de Sănătate.

Pesticidele cu care se stropeşte mâncarea au fost de asemenea puse în legătură cu defectele din naştere.

O lucrare publicată în Jurnalul de Pediatrie a evidenţiat că expunerea prenatală la pesticidele găsite în mâncare pot interfera cu dezvoltarea antropometrică a fătului, reducând greutatea, lungimea şi circumferinţa capului.

Există mai multe studii care trag un semnal de alarmă asupra legăturii dintre consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide în perioada prenatală.

Mai multe cercetări fac o legătură între agricultură convenţională şi autism. Cercetări canadiene au identificat prezenţa pesticidelor asociate cu alimentele modificate genetic în sângele femeilor însărcinate.
Aceste substanţe pot pătrunde în placentă şi de aici până la fetus.

Alimentaţia organică nu e un lux

”Părintele român are acelaşi drept că orice părinte german, francez sau italian să îşi hrănească copiii curat, fără chimicale. Iar pentru asta nu trebuie să plătească averi. BIO trebuie să fie accesibil, iar la Republica BIO suntem fericiţi când primim mesaje de mulţumire că avem preţuri ”normale”, ”decente”’ sau ”omenoase” şi că mame ce locuiesc în sate din Dolj, Satu Mare, Suceava, etc. îşi permit să le cumpere copiilor alimente, şampoane, creme sau detergenţi BIO”, spune Ciprian Stancu, fondatorul Republica BIO.

Bio este într-adevăr mai scump decât convenţional şi e normal să fie aşa.
În primul rând pentru că nu se folosesc ierbicidele convenţionale, ieftine, ci substanţe naturale, şi de multe ori buruienile trebuie îndepărtate manual, iar salariul unui angajat e mai mare decât preţul unor chimicale. În plus, producţiile pot fi mai mici, fiindcă nu se folosesc stimulenti de creştere, iar pierderile cauzate de dăunători pot fi mult mai mari decât în agricultură convenţională.

”Încercaţi şi veţi vedea că bio este mai accesibil decât se crede, şi acest lucru ne dorim să-l transmitem tuturor clienţilor care se gândesc de două ori înaine să cumpere un produs bio, de teamă preţului.
Există numeroase produse care pot fi consumate de întreaga familie, iar beneficiile pe termen lung sunt incomparabile”
, adaugă Ciprian Stancu.


Foto: Depositphotos

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod