Cu pisica in vacanta

De ce sa iti lasi cea mai buna prietena acasa atunci cand calatoresti? Pisicile pot fi niste insotitoare excelente, mai ales daca au mai avut parte de astfel de experiente si au antrenament.
De ce sa iti lasi cea mai buna prietena acasa atunci cand calatoresti? Pisicile pot fi niste insotitoare excelente, mai ales daca au mai avut parte de astfel de experiente si au antrenament.

Mai intai de toate, trebuie sa faci o vizita la veterinar, pentru un control amanuntit, sa vezi daca este totul in regula cu pisica ta, cum suporta temperaturile ridicate si ce medicamente i-ar trebui administrate, in cazuri de urgenta. Nu uita sa ii pui in bagajul de vacanta si cateva jucarii si lucruri preferate. O vacanta impreuna cu pisica ta va fi mai mult decat placuta, daca planifici totul din timp.  

Sa lasi pisica intr-o pensiune pentru animale, in timp ce pleci in vacanta, te costa intotdeaua foarte mult. Poti economisi acesti bani luand animalutul preferat la munte sau la mare, oriunde te duci.


O vizita la medicul veterinar este mai mult decat necesara. Poti afla daca animalul de companiei este apt, din punct de vedere al conditiei fizice, sa faca o astfel de calatorie. Pisicile cu o varsta mai inaintata pot avea anumite probleme de sanatate, care le-ar putea impiedica sa plece in vacanta.
Animalele de companie care nu sunt obisnuite sa calatoreasca pot fi foarte stresate, mai ales daca zboara cu avionul si nu sunt obisnuite cu acest lucru. Chiar si o pisica alaturi de care calatoresti intr-o masina poate deveni destul de posomorata si poate mieuna tot drumul, devenind un factor de stres.

Daca pisica ta este intr-o stare de sanatate foarte buna, dar nu este tocmai fericita in ceea ce priveste calatoria, veterinarul ii poate administra un sedativ usor pentru mersul cu masina sau cu avionul.
Acest lucru te va ajuta in cazul in care pisica miauna neincetat in timp ce esti in vizita la rude. Tinerele animale de companie, care pana acum nu au calatorit, vor fi mai putin stresate, calatoria starnindu-le curiozitatea.

In cazul in care calatoresti cu avionul sau chiar cu un vas de croaziera, trebuie sa ai in vedere mai multe informatii ale companiei in ceea ce priveste politica de transport a pasagerilor cu animale de companie.

Sa nu uiti sa te informezi la departamentul de marfa al avionului sau al vasului de croaziera; trebuie sa afli cat mai multe detalii referitoare la conditiile in care pisica ta va fi transportata. Nu trebuie sa ii lipseasca nicio clipa apa,  mancarea, precum si un spatiu de dormit si de joaca.  

In cazul in care pisica ta are nevoie de administrarea de medicamente in timpul calatoriei, nu uita sa declari acest lucru  celor care se ocupa de ingrijirea ei.

Atunci cand calatoresti cu avionul, rezerva-ti un zbor care sa aiba cateva escale, iar acum, mai ales ca este vara, orele de plecare sa fie cat mai matinale sau cat mai tarzii, pentru a evita caldurile istovitoare.


Daca pleci in vacanta cu masina, ar trebui sa ai atasata, pe bancheta din spate, si o centura de siguranta pentru pisica ta. In cazul in care este agitata, iti poate distrage atentia sau poti cauza un accident. Desi pare mijlocul de locomotie cel mai recomandat in cazul in care calatoresti cu animalul de companie, nu este chiar asa. Trebuie sa ai o atentie sporita la conditiile in care calatoreste micutul tau prieten. Nu uita de apa si mancarea la discretie.  

Atunci cand planifici o astfel de calatorie, trebuie sa iei jucariile preferate ale pisicii, precum si cosul in care aceasta doarme. Lucrurile familiare o fac sa se simta in largul sau si sa fie mai putin stresata. Nu uita sa iei cu tine si cutia de nisip, pentru cazuri de urgenta.

Sa iti iei pisica in vacanta nu necesita pregatiri mai mari decat cele pe care le-ai face pentru tine sau pentru un copil.
Insa trebuie sa nu omiti punctele importante: vizita la veterinar, care este cea mai importanta, mancarea si apa din belsug, precum si jucariile preferate. Acestea sigur o vor face fericita si calatoria va fi una placuta atat pentru tine, cat si pentru pisicuta ta. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod