Tudor Chirilă: Li s-a acordat răniţilor tratament contra intoxicaţiilor?

Artistul revine cu noi întrebări incomode pentru factorii de decizie din sistemul medical, după ce sâmbătă l-a criticat dur pe ministrul Nicolae Bănicioiu.

Sâmbătă, pe contul său de Facebook, actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a scris că este mai mult decât evident că ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dat ordin spitalelor să afirme că se descurcă în criza victimelor incendiului din Colectiv, artistul precizând că la fel de gravă este şi atitudinea managerilor de spitale "care au consimţit să facă parte din acest joc odios".

"Este mai mult decât evident că soarta unor oameni a fost batjocorită pentru un gest de PR", a mai scris liderul trupei Vama, transmiţând totodată "un gând bun pentru medicii care în aceste circumstanţe nefavorabile au făcut şi fac tot posibilul pentru a salva vieţi".

Dacă ministrul Bănicioiu vrea să spulbere teoria conspiraţiei este liber să organizeze o conferinţă de presă în care să ne explice cum a procedat în criza Colectiv.
Ar fi mai utilă decât postacii de partid care au început să-mi polueze pagina
Tudor Chirilă
Duminică, actorul şi cântăreţul a revenit, pe Facebook, cu precizări şi întrebări pentru Ministerul Sănătăţii privind modul în care instituţia condusă de Nicolae Bănicioiu a gestionat situaţia victimelor incendiului din clubul Colectiv. "Pentru că legat de acuzele formulate la adresa ministrului Bănicioiu & comp mi s-a reproşat că vorbesc ca să mă aflu în treabă vă supun atenţiei un rezumat al discuţiilor pe care le-am purtat zilele astea cu medici, administratrori, reprezentanţi de ONG-uri din sănătate", le-a spus Tudor Chirilă, duminică, prietenilor săi de pe Facebook.

El a precizat că a aflat că tratarea arsurilor grave, pe suprafeţele mari ale corpului, însoţite de arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţii necesită un minimum de dotări, pe care, nici măcar Spitalul de Arşi (Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie) nu le are: paturi speciale pentru arşi - echipate cu saltele active, care tratează arsura, nu doar previne escara (coajă neagră care se formează pe piele de obicei din cauza unei arsuri, n.r.) - şi dotate cu sistem de ridicare a pacientului şi transportul către vana de curăţare, în vederea limitării durerii; camere de izolare şi/sau camere sterile echipate cu sistem de sterilizare a aerului; aparate de ventilaţie mecanică şi aşa zişii "plamâni artificiali" care să preia respiraţia pacientului până la vindecarea căilor respiratorii şi a plamânilor.

"Fiecare respiraţie a unui pacient cu arsuri ale căilor respiratorii înseamnă dureri cumplite.
În plus, arsuri ale căilor respiratorii înseamnă infecţii severe în 100% din cazuri. Dacă pacientul nu este conectat la un plamân artificial, arsurile căilor respiratorii şi ale plămânilor sunt greu de vindecat"
, a mai spus Tudor Chirilă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod