Solstiţiul de vară 2019 la Stonehenge: Cea mai lungă zi din an, așteptată cu emoție în centrul lumii neo-păgâne - FOTO

Mii de oameni au așteptat ivirea zorilor, vineri, la Stonehenge, în cea mai lungă zi din acest an.

Mii de druizi, adepți ai bisericii precreștine a celților, și de curioși au așteptat la Stonehenge răsăritul care dă startul celei mai lungi zi a anului. Soarele a început să se ridice deasupra orizontului la ora locală 4:52, marcând începutul verii astronomice.

Kate Logan, directoarea organizației Heritage Stonehenge, a declarat pentru Daily Mail că a fost una dintre cele mai importante evenimente din acest complex, adăugând că atmosfera a fost "calmă, prietenoasă", iar cei prezenți au întâmpinat răsăritul cu urale.

Potrivit unor teorii, ansamblul Stonehenge are o vechime de cel puțin 5.000 de ani, dar cercetătorii nu cunosc exact când a fost construit.

O ipoteză susține că ar fi construit de druizi, populație existentă în Anglia înainte de cucerirea romană. Ansamblul este compus din pietre cu înălțime de 6 metri și o greutate de până la 50 de tone, aduse, se pare, de la o distanță de 322 de kilometri din Câmpia Salisbury din sudul Angliei. Deși nu se cunoaște cu certitudine rolul ansamblului, se crede că cei care l-au ridicat aveau cunoștințe de astronomie, și că ziua de 21 iunie (Solstițiul de vară) avea o semnificație deosebită, probabil religioasă, iar Stonehenge era un monument dedicat zeilor.

Format din patru cercuri concentrice construite din pietre așezate exact pe linia răsăritului și apusului de la mijlocul verii, monumentul neolitic din comitatul Wiltshire este considerat centrul lumii neo-păgâne, iar istorii cred că solstițiile au fost sărbătorite aici de mii de ani.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod