Eroii ursuleților koala: Doi adolescenți au salvat cu mașina animalele înconjurate de incendiile din Australia

Când au văzut situația disperată a animalelor afectate de incendiile australiene, niște tineri inimoși au trecut la acțiune. Au pornit cu mașina spre zonele pârjolite și au început să ia urșii koala din calea flăcărilor.

Incendiile fără precedent care au devastat Australia în ultima perioadă au ars peste 6,3 milioane de hectare de teren, afectând zone uriaşe din mediul natural al ţării. Începând cu luna septembrie, au murit milioane de animale, peste o jumătate de miliard la număr, dar şi nenumăraţi copaci şi alte forme de vegetaţie. 28 de oameni și-au pierdut viața și peste 2.000 de locuințe au fost devastate de flăcări.


Peste 500 de milioane de animale au pierit, iar populația de urși koala a fost cea mai afectată, multe exemplare fiind ucise de flăcări și de fum sau rănite.

În fața acestui dezastru, doi adolescenți au simțit că nu mai pot sta și să privească.

Micah, în vârstă de 19 ani, și Caleb, în vârstă de 18 ani, au decis să treacă la acțiune și au devenit eroi. Cei doi veri au pornit cu mașina, pe insula Kangaroo, răvășită de focul devastator, în căutarea ursuleților koala - cum vedeau unul, îl luau repede în brațe și îl băgau în mașină, la adăpost.

Planul celor doi tineri a fost să aibă grijă de animalele salvate, asigurându-se că acestea au o stare bună de sănătate și pot fi apoi eliberate în sălbăticie, relatează Bored Panda.



Micah și Caleb cred că în jur de 60% din populația de koala a murit din cauza incendiilor. "Aceasta este mica noastră operațiune de salvare. Am încercat doar să adunăm cât de mulți urși vii am putut", a spus unul dintre veri într-o înregistrare video în care se vede interiorul mașinii lor.

Sam Mitchell, coproprietar al parcului Kangaroo Island Wildlife, a declarat pentru The Guardian că oamenii au adus animale salvate, inclusiv 50 de urși koala. Din păcate, unele dintre acestea erau într-o stare critică.

"Cel puțin un sfert din ele au trebuit să fie eutanasiate, din nefericire. Am văzut multe arsuri pe lăbuțe și gheruțe topite. Pentru unele, arsurile au fost prea grave", a explicat Mitchell.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod