Dezamăgirea Prințului Philip: „A fost un mare șoc“

Omul care i-a stat tot timpul alături Reginei a părăsit această lume cu un mare regret. În pofida eforturilor sale, relația Prințului Philip cu nepotul lui, Harry, s-a răcit iremediabil.
Prinţul Harry a ajuns, duminică seară, în Anglia pentru a participa la funeraliile bunicului său, prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. Este prima dată când prinţul Harry revine în ţara natală în mai mult de un an și este, totodată, prima dată când el se va întâlni cu familia regală după difuzarea controversatului interviu realizat de Oprah Winfrey.

Din păcate, este o revenire tristă și tardivă, pentru că Harry nu a mai apucat să-și reîntâlnească bunicul în viață după ce a ales să se rupă de familia regală, o decizie pe care Philip nu a înțeles-o și care l-a întristat profund. În ciuda eforturilor sale de a reface relația caldă pe care o avea cu nepotul său, Prințul a murit cu regretul că Harry s-a îndepărtat de el și Regină, scrie Vanity Fair.

Philip a comparat-o pe Meghan cu Wallis Simpson


În cartea biografică "Prince Philip Revealed: A Man of His Century" ("Prințul Philip dezvăluit: Un om al secolului său"), Ingrid Seward, scriitoare și redactor-șef al revistei Majesty Magazine, arată că nu numai relația lui Harry cu Regina s-a răcit după ieșirea lui din familia regală, ci și cea cu bunicul său.

Seward scrie că Prințul Consort nu a reușit să înțeleagă de ce Harry, al șaselea membru al familiei în linia de succesiune la tron, a părăsit familia regală.

Când a văzut că sfaturile sale nu mai sunt luate în seamă, Philip a renunțat să mai încerce să-l convingă și a făcut un pas înapoi în relația cu Harry.

Inițial, Philip a făcut toate eforturile pentru a o ajuta pe Meghan Markle să se intregreze în casa regală. A fost prezent la nunta lui Harry, la Castelul Windsor, deși trecuse printr-o operație la șold cu doar câteva săptămâni înainte.



Volumul lui Seward, cea mai amplă biografie despre Prințul Philip din ultimii 30 de ani, dezvăluie că anul trecut acesta avea mari dubii despre soția lui Harry și chiar a comparat-o pe Meghan cu Wallis Simpson, femeia pentru care Regele Edward al VIII-lea a abdicat în 1937.

"Pentru Philip, a cărui întreagă existență s-a bazat pe devotamentul față de datoria sa, renunțarea lui Harry la îndatoririle regale de dragul căsniciei cu o americancă divorțată seamănă cu modul în care Edward al VIII-lea a renunțat la carieră pentru a se căsători cu Wallis Simpson în 1936"
, se arată în cartea menționată.

Harry și-a dezamăgit bunicul


Autoarea a 12 volume despre familia regală, Seward a vorbit cu prieteni, angajați ai casei regale și alte surse apropiate de Prințul Philip. Ea scrie că acesta a fost foarte supărat după decizia lui Harry și Meghan de a părăsi familia regală și nu a putut înțelege de ce au făcut asta.



Philip a fost extrem de dezamăgit și de modul surprinzător în care ducii de Sussex au tratat-o pe Regină atunci când au făcut anunțul, pe 8 ianuarie, fără să o consulte, conform uzanțelor. "Regina a fost informată cu doar zece minute înainte de difuzarea pe site-ul oficial al Ducilor de Sussex. Nu a fost încântată. Philip a aflat și el atunci despre anunț și implicațiile acestuia", se arată în carte.

Regina se afla la reședința de la Sandringham când a aflat despre decizia ducilor de Sussex. "Philip nu a putut pur și simplu să înțeleagă de ce Harry s-a comportat în acest fel. Atitudinea nepotului său îi era complet străină, așa că, deloc surprinzător, relația lor a avut de suferit. Nu uitați că este un om pe cale să împlinească 100 de ani, iar 68 de ani din viața de adult i-a dedicat susținerii monarhiei și acesta a fost un mare șoc", a explicat Ingrid Seward într-un interviu pentru Vanity Fair.



"Regina nu dorea ca el să se îngrijoreze la vârsta lui, dar absența lui Philip de la Sandringham a amplificat zvonurile. Faptul că el a fost dus de la Sandringham înainte ca toată lumea să fie convocată acolo semnalează că el nu a dorit să ia parte la așa ceva", a adăugat scriitoarea.

Prințul Philip a simpatizat-o pe Meghan Markle


În timp ce Regina a fost șeful statului, Philip a fost mereu șeful familiei regale, supraveghind bunăstarea proprietăților și chestiunile interne.



Seward scrie în cartea sa că Regina i-a dat permisiunea lui Philip, care a renunțat la cariera militară când s-au căsătorit, să conducă familia, astfel că el a fost mereu o factor de decizie în chestiunile interne ale familiei. Însă când a încercat să-i ghideze pe Harry și pe soția lui, Philip a simțit că sfaturile sale erau ignorate.

"Stilul lui Philip era să-și spună părerea, apoi să se retragă, pentru că nu dorea să se amestece", a explicat Seward. "Harry și Meghan ar fi trebuit să-l asculte, dar n-au făcut-o, iar Philip a fost mereu foarte protectiv cu Regina, iar dacă cineva o supăra, îl supăra și pe el. Mantra lui era <<Monarhia e pe primul  al doilea și al treilea lor>>. El i-a reamintit cu atenție și regretatei Diana, Prințesa de Wales, că a fi membru al familiei regale nu însemna să participe la un concurs de frumusețe, ci că toți lucrau pentru binele instituției monarhiei", a adăugat scriitoarea.



Seward a dezvăluit că, inițial, Prințul Philip a făcut tot ce putea pentru ca Meghan Markle să se integreze în familie: "Philip a primit-o bine pe Meghan la început, el știa cum e să vii din afară, și a fost mereu foarte protectiv cu cei care intrau în familie. Chiar a plăcut-o pe Meghan la început, dar acțiunile lor i-au lăsat un gust amar și, în consecință, relația lui cu Harry a fost afectată."

Prințul Harry își va lua adio de la bunicul său


Palatul Buckingham a confirmat sâmbătă că prinţul Harry va participa la funeraliile programate să aibă loc pe 17 aprilie la capela St.

George de la Castelul Windsor.

Meghan Markle, soţia lui Harry, însărcinată cu al doilea copil, a rămas în California după ce a fost sfătuită de medicul ei să nu călătorească, sarcina fiind avansată.

Citește și: Prințul Philip, o viață dedicată Reginei. 35 imagini din trecutul său


Trupul neînsufleţit al prinţului Philip este depus la Castelul Windsor. Înmormântarea va avea loc sâmbătă şi va fi transmisă de televiziuni de la ora României 17:00. Cu puţin timp înainte, va avea loc o mică procesiune ceremonială de la intrarea oficială a Castelului la capelă.

Va fi o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

Ceremonia va avea loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui, a transmis Palatul Buckingham.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod