Tommy Rivs, sportiv de elită, în stare gravă la spital

Tommy Rivers Puzey, ultramaratonist de elită american, luptă pentru viața sa într-un spital din Arizona. El respiră cu ajutorul unui ventilator medical după ce a fost internat cu probleme pulmonare severe.
Comunitatea alergătorilor este bulversată de vestea că Tommy Rivers Puzey se află în stare critică, respirând cu ajutorul unui ventilator medical.

Ultramaratonist experimentat, admirat pentru performanțele sale și pentru corpul perfect, Puzey e o vedetă în lumea alergării din SUA. În 2016, el a câștigat cursa Arizona Rock & Roll Marathon, iar în 2017 a terminat maratonul de la Boston cu un timp de două ore și 18 minute, clasându-se pe locul 16.

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai pregătiți alergători de trail și ultra din Statele Unite, Tommy e doctor în terapie fizică, speaker motivațional, antrenor de alergare de anduranță, soț și tatăl a trei fetițe. Este renumit pentru postările sale motivaționale, pline de pasiune, de pe Strava, Instagram și Facebook, unde s-a consacrat cu numele Tommy Rivs.

Acum zace pe un pat de spital din Flagstaff, Arizona.

Sportiv de anduranță, îngenuncheat de simptome severe


Săptămâna trecută, alergătorul în vârstă de 35 de ani a postat pe Instagram mai multe înregistrări video în care se plângea că suferă de mai mult timp de probleme respiratorii neobișnuite, relatează Trail Runner.

Diagnosticul de COVID-19 nu a fost confirmat încă, dar simptomele și manifestarea agresivă a bolii conduc spre această pistă.

Plămânii lui Tommy au leziuni severe, iar el nu mai putea respira, astfel că medicii l-au conectat la un ventilator pe 21 iulie. Fratele său, Jacob Puzey, de asemenea maratonist și ultramaratonist experimentat care trăiește în Canmore, Alberta, Canada, a anunțat că pe 19 iulie medicii i-au făcut o operație pentru curățarea plămânilor, dar starea lui de sănătate rămâne critică.

"Fratele meu este la Terapie Intensivă de câteva săptămâni. E greu să vezi pe cineva atât de puternic, atât de deștept, care a dăruit atât de mult, având nevoie de ajutor. Acum este sedat și pus la ventilator și va rămâne așa o perioadă", a scris Jacob.

Primul test pentru COVID-19 a fost negativ


Vorbind de pe patul de spital, cu un fir de la tubul de oxigen în nas, Puzey vorbea cu greu, explicându-le fanilor că a început să se simtă rău în urmă cu trei săptămâni, după o cursă lungă în Marele Canion. Inițial, el a avut simptomele unei afecțiuni pulmonare, apoi a început să tușească și a observat sânge în urină.

El a crezut că acestea sunt efectele unui val de căldură și a povestit că tovarășul de alergare, Derrick Lytle, l-a ajutat să iasă din canion și să ajungă înapoi acasă.

Ulterior, Tommy s-a gândit că s-a infectat cu noul coronavirus și s-a autoizolat la domiciliu. Starea lui s-a îmbunătățit ușor pentru câteva zile, apoi s-a agravat considerabil. El a povestit că plămânii i s-au umplut cu lichid și a crezut că are o pneumonie virală, dar prezenta și semnele unei pneumonii bacteriene.

"Aș fi putut spune din timpul efortului de care am avut nevoie pentru a ieși din canion că eram într-o formă proastă și că ceea ce era mai greu urma să vină", a spus el în primul material video realizat în spital.

"Poate că ar fi trebuit să merg chiar atunci la Urgențe. Probabil că asta m-ar fi ajutat, dar privind retrospectiv, n-ar fi contat. Eram supărat. Nu știam dacă ar fi trebuit să merg la spital. Nu știu dacă ar fi trebuit să iau contact cu toți cei cu care m-am întâlnit în ultimele săptămâni sau luni", a mai spus alergătorul.

Tommy a făcut testul pentru COVID-19 și a așteptat cinci zile rezultatul care a ieșit negativ.
Dar apoi starea lui s-a înrăutățit și de atunci e internat la Terapie Intensivă, unde se află sub supraveghere medicală.



Într-o altă înregistrare video postată pe Instagram, Tommy Rivs a făcut un apel pentru purtarea măștii de protecție. "Nu este greu să faci ceva care să conteze în viețile oamenilor", a spus el. "Evident, trebuie să fim responsabili și să nu ne angajăm în activități cu oameni care nu fac parte din familie. Dacă putem avea suficient timp pentru a fi acasă cu cei cu care stați în izolare, arătați-le cât de mult îi iubiți", a adăugat.

Donații pentru acoperirea costurilor medicale uriașe


Jacob Puzey a postat recent un link pe platforma de contribuții umanitare GoFundMe pe care pot fi făcute donații cu care Tommy și soția lui, Stephanie, să poată acoperi costurile medicale enorme. Până la 21 iulie, în cont s-au strâns 191.000 de dolari. Un alt link, dedicat strângerii de fonduri pentru protejarea descendenților indienilor Navajo, a adunat peste 58.000 de dolari, scrie Trail Runner.

"Dacă acum ar fi conștient, nu s-ar simți în largul lui să ceară ajutor.

N-ar dori să fie o povară. E foarte mândru să aibă grijă de soție și de fetițele lui împărtășind lumii cunoștințele și experiența pe care le are", a scris fratele lui Tommy.

Citește și: Transformarea formidabilă a unui tânăr obez pe care alergarea l-a salvat de la moarte


Jacob a postat și un clip emoționant în care Tommy interpreta la chitară melodia "Upward Over the Mountain", compusă de Iron & Wine, pe care acesta le-o cânta doar fiicelor sale.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod