Decizia grea pe care Prințul Charles va trebui s-o ia pentru soția lui: Camilla nu va purta niciodată titlul de regină

Prințul de Wales va avea de înfruntat un „coșmar“ pentru ca soția lui, Camilla, să se bucure de respect, este de părere un expert în monarhia britanică.
A fost nevoie de mulți ani și de eforturi susținute pentru ca Ducesa de Cornwall să își înfrângă teama de a apărea în public. Însă nici acum, la 16 ani de la căsătoria cu Prințul Charles, ea nu poate fi sigură că va câștiga respectul pe care unele voci consideră că l-ar merita.

Relația dintre Charles și Camilla a stârnit controverse înainte de a deveni oficială. Cei care au iubit-o pe Prințesa Diana o vor învinovăți mereu pe Ducesa de Cornwall pentru distrugerea mariajului acesteia cu Prințul Charles. Însă după căsătoria cu Charles, Camilla s-a străduit permanent să demonstreze că își merită locul în familia regală britanică.

Camilla și-a înfrânt frica de zbor pentru Charles


Pe lângă recâștigarea încrederii opiniei publice, Camilla a trebuit să înfrunte și cea mai mare temere a sa pentru a fi alături de Charles la evenimentele publice. Ea suferea de aerofobie, frica de a zbura cu avionul, care a stăpânit-o timp de mai mulți ani. "În ciuda fricii de a zbura, ea s-a descurcat impecabil în mai multe călătorii în străinătate.

Iar munca ei în acțiunile caritabile este fără îndoială impresionantă", consideră Richard Fitzwilliams, consultant în relații publice și comentator al casei regale a Marii Britanii, citat de US Daily Report.



Fitzwilliams spune că cel mai important atu al Camillei este faptul că ea reprezintă sursa lui fericire: "Îl face extrem de fericit, iar chimia lor a atins perfecțiunea în cei 15 ani de când sunt căsătoriți. Au multe lucruri în comun, inclusiv ceea ce este cel mai important, un simț comun al umorului."

"Nu există dubii că Ducesa de Cornwall a crescut mult în ochii publicului. De-a lungul anilor ea și-a îndeplinit admirabil îndatoririle, iar șarmul și încrederea ei sunt evidente. Ea consideră că rolul său este de a-l sprijini pe Charles și instituția regală așa cum o face Ducele de Edinburgh pentru Regină, dar în circumstanțe foarte diferite", a adăugat Fitzwilliams.

Charles va moșteni tronul Marii Britanii de la Regina Elisabeta a II-a și va trebui să ia o decizie dificilă, anume dacă soția lui va purta titlul de regină.

Un titlu inventat pentru Camilla


Asemenea multor experți în monarhia britanică, Daniel Engber crede că, în pofida tuturor eforturilor ei, Camilla nu va primi niciodată acest titlu.

Și explică de ce: "Va exista un titlu creat pentru Camilla fiindcă încoronarea ei le va provoca probleme de imagine membrilor casei regale. Un mariaj între doi parteneri divorțați rămâne un tabu pentru unii membri ai Bisericii Anglicane. Camilla este încă neagreată pentru că a contribuit la ruperea căsniciei prințului cu Diana."

Întrebat, într-un interviu acordat în 2010 postului american de televiziune NBC, în legătură cu posibilitatea ca soţia sa Camilla, cu care este căsătorit din 2005, să devină regină dacă el va fi încoronat rege, Prinţul Charles a răspuns, după un mic moment de ezitare: "Ei bine, vom vedea. Nu ştiu dacă voi deveni rege - nici dacă voi mai trăi până atunci -, însă acest lucru ar putea fi făcut".

Potrivit Reuters, soţia regelui devine regină şi primeşte automat titlul de "regină consoartă", fără a avea puteri constituţionale. Însă, în momentul căsătoriei prinţului Charles cu Camilla Parker Bowles, s-a stabilit în mod oficial ca aceasta să primească titlul de "prinţesă consoartă" dacă Charles va deveni rege.

Camilla, acceptată ca membru deplin al familiei regale

Soţia prinţului Charles a sărbătorit vineri împlinirea vârstei de 73 de ani într-un cadru privat, fără niciun eveniment public planificat.

Clarence House, reşedinţa oficială a cuplului, a postat o fotografie cu Camilla, realizată în grădina casei lor principale.

Birourile mamei lui Charles, regina Elisabeta a II-a, şi ale fiului său, Prinţul William şi soţiei acestuia, Kate, ducesă de Cambridge, au transmis, de asemenea, pe Twitter felicitări de ziua Camillei.

Palatul Buckingham a postat recent o fotografie, făcută la o expoziţie florală, cu Camilla, alături de regină, zâmbind.

Camilla şi Charles (71 de ani) şi-au reluat angajamentele publice în luna iulie, după ce s-au autoizolat în Scoţia timp de câteva săptămâni în urma depistării lui Charles cu noul coronavirus.

Cei doi s-au căsătorit în 2005, după ani de controverse legate de relaţia lor. De atunci, Camilla a fost acceptată ca membru deplin al familiei regale.

Citește și: Un cuplu fericit. Fotografia pe care Prințul Charles și Camilla au publicat-o pe Instagram la aniversarea nunții lor


Charles, moştenitorul tronului, se căsătorise cu Lady Diana Spencer în 1981 într-o ceremonie rămasă în istorie.

Căsătoria lui cu Diana a fost însă umbrită de zvonuri despre continuarea relaţiei acestuia cu fosta sa prietenă, la acel moment căsătorită cu Andrew Parker Bowles. Guvernul britanic a anunţat în 1992 că Charles şi Diana plănuiau să se despartă.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod