Masca cu malai si bicarbonat

Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești

Pentru un ten curat, sănătos și strălucitor poți apela cu încredere la remedii naturale pe care le găsești în bucătăria ta. Masca cu mălai și bicarbonat este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru curățarea tenului în profunzime.

De ce să folosești masca cu mălai și bicarbonat pentru ten


Mălaiul nu este doar un ingredient de bază din bucătăria tradițională românească, ci și un ingredient cu proprietăți excelente pentru piele. Obținut din măcinarea boabelor de porumb, mălaiul conține toți acei nutrienți benefici care fac din porumb un aliment de bază în multe zone ale lumii. Printre vitaminele și mineralele conținute de mălai se numără vitamina A, vitamina B6, calciu, fier, magneziu sau potasiu. Toate acestea îl transformă într-un ingredient excelent pentru măști faciale și tratamente de înfrumusețare.

Un alt beneficiu important al mălaiului este efectul său exfoliant. De aceea este inclus adesea în scrub-uri pentru față și corp.
Granulele fine de mălai elimină celulele moarte de piele, îndepărtează excesul de sebum și ajută astfel la desfundarea porilor. Este o soluție eficientă și pentru exfolierea corpului, lăsând pielea netedă și frumoasă.
Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient de bază în tratamentele naturiste de înfrumusețare. Are la rândul său efect exfoliant și este în același timp eficient pentru combaterea acneei, datorită proprietăților sale antibacteriene. Bicarbonatul ajută la combaterea excesului de sebum și dizolvă acumulările de celule moarte, sebum și murdărie care pot acoperi tenul precum o peliculă sufocantă.

Cum să-ți faci mască cu mălai și bicarbonat


Există mai multe variante în care poți folosi masca cu mălai și bicarbonat.
Rețeta poate fi adaptată în funcție de nevoile tenului tău și tipul tău de piele. 

Mască cu mască cu mălai și bicarbonat pentru ten gras


Este o mască ideală pentru tenul gras, lucios și afectat de imperfecțiuni așa cum sunt puncte negre sau comedoane. Te ajută să ții sub control producția de sebum și să eliberezi porii.

Ingrediente:

un albuș de ou
o lingură cu mălai
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu

Bate bine albușul de ou și amestecă apoi cu mălaiul și bicarbonatul de sodiu. Aplică masca pe tenul curat și las-o să acționeze timp de zece minute. Clătește-te apoi masând cu grijă pielea pentru a realiza o exfoliere delicată.

Mască cu mălai și bicarbonat pentru ten normal


Această mască este potrivită pentru toate tipurile de piele.
O poți aplica săptămânal pentru a-ți menține pielea curată și strălucitoare. Conține miere, un ingredient cu numeroase proprietăți benefice, printre care hidratarea pielii, eliminarea bacteriilor nocive și îmbunătățirea elasticității. De asemenea, mierea are efect emolient și humectant, ceea ce înseamnă că menține pielea hidratată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ingrediente:

o lingură cu mălai
o linguriță cu bicarbonat de sodiu
o linguriță cu miere
suficientă apă plată pentru a obține o pastă de consistența dorită

Amestecă toate ingredientele într-un bol mic și aplică masca pe ten, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze timp de zece minute, masează delicat pielea și apoi clătește-te cu apă din abundență.

Cine nu ar trebui să folosească masca cu mălai și bicarbonat


Pentru că ambele ingrediente au efect exfoliant, masca cu mălai și bicarbonat nu este recomandată dacă ai tenul sensibil sau uscat.
Pentru că particulele abrazive pot cauza microleziuni la suprafața pielii, acest tip de mască poate sensibiliza și mai mult pielea. De asemenea, este recomandat să masezi tenul cu grijă atunci când te clătești, pentru a nu irita pielea.

Aplică întotdeauna o cremă hidratantă după ce ai folosit masca cu mălai și bicarbonat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod