Vaza anti-incendiu îți apără casa de flăcări: Cum funcționează

Arată ca o vază de flori normală, dar e mai mult decât atât. Creată din sticlă, aceasta este de fapt un stingător de incendii foarte eficient.
E normal să nu vezi într-o casă cochetă un stingător de incendii la vedere. Cel mult, acest obiect foarte util ar sta ascuns printr-o debara sau undeva în subsol. Dar vaza concepută special asta face - arată ca un recipient decorativ normal și este în același timp un foarte eficient stingător de incendii.

Cu un design simplu, vaza ascunde în interior un compartiment separat în care se află o cantitate de carbonat de potasiu care, privit din exterior, seamănă cu apa. Compartimentul superior permite păstrarea florilor în modul obișnuit.

Când izbucnește un incendiu, e suficient să arunci vaza în foc, iar când se sparge, aceasta eliberează carbonatul de potasiu.
Când lichidul este eliberat, intră într-o reacție de răcire care suprimă oxigenul, stingând focul. Obiectul poate elimina sau limita pericolul până la sosirea pompierilor.

Denumită Firevase, vaza-stingător a fost creată de Cheil Worldwide, o firmă din Seul care funcționează în cadrul Samsung Group, și se anunță o invenție utilă pentru orice clădire, nu doar pentru imobilele de locuințe.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod