Numărul deceselor a ajuns la 41. Şapte pacienţi au murit astăzi în ţară, iar doi în Olanda

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 41 de morţi, după ce nouă persoane şi-au pierdut viaţa în cursul zilei de sâmbătă.

Doi pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit la primele ore ale dimineţii, apoi fiind anunţat un nou deces la Spitalul Universitar. În următoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că doi pacienţi dintre cei transportaţi în Olanda au decedat, după aterizare. În următoarele ore au mai murit patru persoane, două de la Spitalul Floreasca, un tânăr de la Spitalul de Arşi şi un bărbat internat la Spitalul ”Bagdasar”.

UPDATE 20:48 - Încă doi răniţi au murit


Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns la 41, după ce sâmbătă seară au murit o femeie care era internată la Spitalul ”Floreasca” din Capitală şi un bărbat internat la Spitalul ”Bagdasar”.

UPDATE 15:45 - Numărul deceselor a ajuns la 39, un alt rănit în incendiul din Colectiv a murit la Spitalul de Arşi

Un alt bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 39, dintre care şapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi doi în Olanda, unde au fost transferaţi.

UPDATE 12:26 - O persoană rănită în incendiul din Colectiv a murit la Floreasca, numărul deceselor a ajuns la 38.

O altă persoană rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 38, după ce doi pacienţi au decedat la Spitalul de Arşi, un altul la Spitalul Universitar, iar doi au murit în Olanda, unde au transferaţi.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca au declarat, pentru Mediafax, că unul dintre pacienţii internaţi în unitatea sanitară în urma incendiului din clubul Colectiv a decedat din cauza arsurilor grave de pe corp şi a arsurilor de căi respiratorii.



UPDATE - Arafat: Doi dintre pacienţii răniţi în incendiul din Colectiv transportaţi în Olanda au decedat

Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienţi decedaţi se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.

Unul dintre pacienţi a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, un medic din România care însoţea pacienţii a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat şi resuscitat în continuare, însă fără succes, a adăugat Raed Arafat.

Celălalt pacient a intrat în stop cardiorespirator după ce a ajuns la spital, unde s-a încercat resuscitare, însă nu s-a mai reuşit salvarea acestuia, a mai spus Raed Arafat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod