Numărul deceselor a ajuns la 41. Şapte pacienţi au murit astăzi în ţară, iar doi în Olanda

Bilanţul tragic al incendiului din Colectiv continuă să crească


UPDATE 11:04 - Un bărbat rănit în incendiul din clubul Coleciv a murit la SUUB, numărul deceselor a ajuns la 35

Un bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru Mediafax managerul unităţii sanitare, Cătălin Cîrstoiu, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând astfel la 35.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a spus că bărbatul care a decedat sâmbătă era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată şi soţia acestuia, care a fost detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

Cătălin Cîrstoiu a precizat că bărbatul care a decedat avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze.

Bărbatul se numeşte Ionuţ Maior şi avea 27 de ani, iar soţia acestuia, care a rămas internată la SUUB, are tot 27 de ani.

UPDATE 10:20 - Două persoane, internate la Spitalul de Arşi, au murit


Tot sâmbătă au murit alţi doi bărbaţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care erau internaţi la Spitalul de Arşi: Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani).



Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus că cele două persoane erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.

"Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate.
S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede şi dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion şi de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut iniţiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav"
, a spus un medic de la Spitalul de Arşi.

"Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit şi a zis că şansele lui sunt de maximum 20-30 la sută.
Am trimis toate documentele pacientului", a mai spus medicul de la Spitalul de Arşi.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod