Ministrul Sănătăţii: Florin Busuioc a suferit un infarct masiv

Florin Busuioc

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct masiv şi că acesta are parte de "cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova", negând informaţiile potrivit cărora operaţia de montare a unui stent ar fi fost efectuată de un medic rezident.
Ministrul a negat, totodată, că medicii nu puteau intra în sala de operaţie fără acordul şefului Secţiei de Cardiologie.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Sănătăţii a spus că trei medici, între care un rezident, s-au aflat în sala de operaţie atunci când actorul Florin Busuioc a fost supus unei intervenii chirurgicale de montare a unui stent.

"Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză, iar apoi a fost stentat în trei ore de la producerea infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene", a declarat Sorina Pintea.

"Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba"
, a adăugat Pintea.

Ministrul Sănătății a explicat că nu s-a pus problema ca medicii să nu poată intra în sala de operaţie cu pacientul, ci că şeful Secţiei de Cardiologie din spital, medic intervenţionist, nu a răspuns la telefon şi a fost chemat alt medic intervenţioist de acasă.
"Există cardiologi intervenţionişti în multe spitale din ţară, dar nu suficienţi cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Aşa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat şeful de secţie, nu a răspuns la telefon şi atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital şi a făcut intervenţia", a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operaţie s-a aflat şi un medic rezident pentru că faptul că a asistat la intevenţie îl va ajuta în carieră.

Sorina Pintea a precizat că Florin Busuioc va rămâne în continuare în spitalul din Craiova.


Actorul în vârstă de 56 de ani a suferit marți seară un infarct în timpul unui spectacol, la Craiova. Potrivit ziarului Libertatea, după primul stop cardiac, în urma căruia a fost resuscitat, el a mai suferit două atacuri. Florin Busioc a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru montarea unui stent.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod