Lucruri neștiute din viața lui Freddie Mercury – Cine a fost femeia care i-a marcat viața

 


„Freddie s-a trezit din nou la șase dimineața și a rostit cele care urmau să fie ultimele sale două cuvinte: Pipi, pipi!”, a scris Hutton, descriind care ar fi ultimele cuvinte ale starului muzicii rock.  „A vrut să fie ajutat la toaletă. Când l-a dus în pat, Freddie și-a rupt un os și țipa de durere, a intrat în comă și nu și-a mai revenit niciodată.”
 


Înmormântarea tradițională



Freddie Mercury a murit la sfârșitul anului 1991. A avut o înmormântare zoroastriană și trupul său a fost apoi incinerat la cimitirul Kensal Green din casa sa din Londra. Proprietatea lui a fost moștenită în cea mai mare parte de Mary, împreună cu averea lui excesivă și conacul Kensington.
 
 
Epitaful simplu
 
 
Ne vom aminti mereu de fraza simplă, dar adevărată, „Iubitor de viață, cântăreț de cântece”, scrisă de Brian May, colegul de trupă și prietenul apropiat al lui Freddie.


Un documentar BBC despre Queen a fost difuzat ulterior și a arătat-o pe May explicând sensul din spatele cuvintelor: „A trăit viața la maxim.
Era un om generos, un om bun, un om nerăbdător, uneori. Dar cu totul dedicat către ceea ce a simțit că este important, adică să facă muzică.”


Cenușa, împrăștiată într-un loc misterios
 

 
Mary a primit o ultimă sarcină de la Freddie, să-i împrăștie cenușa într-o locație secretă, astfel încât locul înmormântării sale să nu fie deranjat și să se poată odihni pe deplin în pace.


Timp de doi ani, Mary a ținut cenușa, înainte de a găsi ocazia perfectă de a îndeplini această voință.
 
Austin a dezvăluit, într-un interviu pentru Daily Mail, că, în ziua decisivă, s-a străduit să iasă din casă, pentru a nu fi observată de nimeni, în timp ce a luat urna pentru a împrăștia cenușa.
 
Ea spune că „Nimeni nu va ști vreodată unde este îngropat pentru că asta a fost dorința lui”.


Mormânt fals?

 
 
Misterul mormântului lui Freddie părea să fi fost rezolvat în 2013. La cimitirul Kensal Green, un mic soclu a dezvăluit această dedicație:
 
„În amintirea iubitoare a lui Farrokh Bulsara, 5 septembrie 1946 – 24 noiembrie 1991
Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour
– M.”

Cuvintele franceze înseamnă „Întotdeauna aproape de tine, cu toată dragostea mea.” S-a bănuit că M reprezintă dragostea și prietena lui de o viață, Mary.
Austin neagă. Cu toate acestea, placa a fost îndepărtată mai târziu, după cum spune Austin: „Freddie, cu siguranță, nu este în acel cimitir”.
 


Diana a luptat pentru destigmatizarea SIDA

 
 
Freddie a fost într-adevăr o legendă. Piese de teatru, musicaluri și un film viitor la orizont. Când a decedat, muzica lui Queen a continuat să se vândă foarte bine, iar estimările privind vânzările totale de recorduri la nivel mondial pentru Queen depășesc 300 de milioane.

Moartea lui Mercury a inspirat, de fapt, sprijinul Prințesei Diana pentru lupta eii. Diana a lucrat, de fapt, pentru a destigmatiza SIDA în anii 90.


Ce este într-o voce

 
 
În 2016, înregistrările lui Mercury disponibile comercial au fost analizate de o echipă de cercetare pentru a încerca să înțeleagă magia din spatele vocii sale. O echipă condusă de profesorul Christian Herbst a examinat cântece și interviuri pentru a-și da seama ce este în vocea lui Mercury care a fost atât de apreciată de public. S-a descoperit că putea cânta o gamă largă de peste 3 octave și a folosit, de asemenea, subarmonici unice în vocea sa.
 
 


Totuși, rămâne magie, deoarece examinarea poate duce doar atât de departe.
Mercury pare un talent din altă lume. Așa că planurile pentru Bohemian Rhapsody, filmul biografic bazat pe viața lui, au început să evolueze pentru a împărtăși o parte din această magie a acestui bărbat.

 
Cine îl interpretează pe Freddie?

 
 
Desigur, va fi întotdeauna greu să ai pe cineva să interpreteze o persoană care a fost deja în ochii publicului de zeci de ani, așa că în 2010, când s-a anunțat că va exista un film biografic bazat pe viața lui Freddie, oamenii erau nerăbdători să știi cine l-ar putea juca.


Oamenii știau că filmul poate, într-adevăr, să fie un super succes, dar poate fi și un eșec complet, în funcție de „potrivirea” actorului pentru rol.
 


Un comedian, în rolul lui Mercury?

 
 
A fost o alegere ciudată la început să i se ceară lui Sacha Baron Cohen, actorul și comedianul, să se alăture producției, deși cu cât vedem mai mult asemănarea lui Sacha și, de asemenea, îi recunoaștem capacitatea de a cânta, părea că ar putea fi potrivit.
 
Deși aparent au existat diferențe „artistice” care l-au făcut pe Cohen să abandoneze.

 

Altul la rând

 
 
Ben Whishaw de la James Bond a fost, de fapt, considerat potrivit pentru a juca rolul lui Freddie.
Ulterior a fost nevoit să renunțe și din cauza unor conflicte de programare.
 
După toate variantele, în cele din urmă a fost ales actorul Rami Malek. Era deja cunoscut pentru rolul din „Mr. Robot”.
 
 

Filmul a fost lansat la sfârșitul anului 2018, iar Rami Malek a fost foarte lăudat pentru interpretarea lui Freddie, care fură scena. A câștigat chiar și un Oscar!

25 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod