Lucruri neștiute din viața lui Freddie Mercury – Cine a fost femeia care i-a marcat viața


Un cântec de dragoste pentru pisica sa preferată

 
 
Freddie a scris „Delilah” despre pisica sa preferată, despre care se spunea că ar fi prințesa casei lui Mercury. Acest cântec de dragoste nu semăna cu niciun altul. 
 
Hutton spunea: „Dintre toate pisicile de la Garden Lodge, Delilah era preferata lui Freddie și cea pe care o lua și o mângâia cel mai des. Când Freddie se culca, seara, pe Delilah o aducea cu noi. Ea dormea la picioarele patului, înainte de a se strecura afară pentru o plimbare pe timp de noapte. Membrii trupei Queen nu erau îndrăgostiți de acest cântec, la fel ca Freddie, dar l-au lăsat să o înregistreze oricum.”
 
 


A aflat că este seropozitiv

 

În 1987, chiar înainte de marea și memorabilia sa petrecere  aniversară, Freddie a aflat că era seropozitiv.
 
A ținut vestea pentru sine și și-a continuat cariera, ca de obicei, prefăcându-se că totul este normal.
 
Spectacolul trebuie să continue, spunea Queen.
Așa că Freddie nu a lăsat această boală să-l încetinească. Este posibil să fi fost chiar ceea ce l-a determinat să înregistreze și să cânte și mai mult în ultimii ani ai carierei și vieții sale. A înregistrat mai multe piese cu Queen și a lansat o serie de albume și single-uri.

Sănătatea lui a început apoi să se deterioreze vizibil, dar Freddie a continuat să respingă faptul că nu se simte bine. Totuși, toată lumea putea să intuiască faptul că artistul nu mai avea mult timp de trăit.


Ultimele zile, ultimul album

 
 
Ultimul album al lui Queen, cu Freddie, numit Innuendo, conținea o baladă tristă numită „These Are The Days of Our Lives.” 
 
Trecutul este trecut în revistă și analizat în această melodie cu tristețe și nostalgie și se pare că melodia arată exact ceea ce Freddie simțea despre viață. În videoclipul muzical, el părea bolnav, iar temerile fanilor s-au accentuat.
S-a spus că videoclipul său este un fel de mod în care și-a spus „la revedere” în modul în care știa cel mai bine.

Clipul alb-negru îl arată pe Mercury zâmbind camerei video în timp ce spune: „Încă te iubesc”. Acestea au fost ultimele sale cuvinte celebre înregistrate pe video. Ulterior a fost dezvăluit că Freddie a continuat să lucreze, chiar dacă starea lui fizică s-a înrăutățit. Soția lui Brian May își amintește că Freddie a spus că: „Când nu mai pot cânta, dragă, atunci voi muri”.
 
Versul pe care nu a mai apucat să-l cânte
 
 
Freddie a contactat membrii trupei sale pentru a continua să scrie pentru el și că va cânta aceste melodii până când nu va mai putea cânta fizic. Brian May - prietenul său și chitaristul lui Queen - a scris melodia „Mother Love” pentru Freddie, pe care a acceptat cu bucurie să o înregistreze încet și cu atenție în această perioadă a sănătății sale în declin.

Aproape că a terminat melodia, dar înainte de ultimul vers, Freddie a spus: „Nu mă simt atât de grozav, cred că ar trebui să încheiem.
O voi termina când mă întorc, data viitoare”. Nu a mai ajuns să se întoarcă și de aceea May cântă ultimul vers.
 


Ultima întoarcere acasă

 
 
Freddie s-a întors la casa lui din Londra după ce a înregistrat această ultimă sesiune în studioul de înregistrări al trupei, din Lake Geneva. Acasă, a fost întâmpinat de Mary Austin și de partenerul său Jim Hutton. Hutton știa că venise momentul. Plecarea de la o sesiune de înregistrare însemna că Freddie nu mai avea energie pentru a face ceea ce trăia, așa că viața lui nu va continua.

Un prieten a dezvăluit că Freddie începuse deja să „se lase încet”, adică să reducă ritmul, cam cu șase luni înainte de moartea sa. Mary și soțul ei au făcut aranjamentele împreună cu Mercury, în timp ce acesta și-a înfruntat moartea cu curaj. În ceea ce privește testamentul său, el a declarat: „Las totul în seama lui Mary și pisicilor”.


Ultimele ore, ultimele cuvinte

 
 
Freddie a murit acasă la 24 noiembrie 1991.
Oamenii care l-au însoțit în ultimele sale ore au fost partenerul său Jim Hutton și prietenul său Joe Fanelli. Hutton și-a amintit ultimul moment al lui Mercury, în cartea sa “Mercury and Me”, intrând în detalii. (Articolul continuă în pagina următoare...)
25 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod