Lucruri neștiute din viața lui Freddie Mercury – Cine a fost femeia care i-a marcat viața

 
 
Cu toate acestea, Freddie a ales un nume puțin controversat, deoarece a ales numele Larry Lurex.
 
Lurex este un cuvânt folosit pentru a descrie un tip de material pentru ținutele foarte populare în cultura rock glam, și totul a fost văzut ca o distracție. 
 
De asemenea, Gary Glitter a fost iconic în anii 1970 pentru stilul său, iar când a apărut muzica din acest nou proiect al lui Cable și fanii lui Glitter au auzit celălalt nume al lui Freddie a început controversa.
De fapt, a dus la drama unor posturi de radio și a unor DJ care au ales să nu pună muzica deloc pentru a-i mulțumi pe fani.
 


Primul album Queen, un succes răsunător

 
 
Queen a lansat mai târziu primul lor album, după ce această dramă Larry Lurex a încetat. Faima a venit rapid, albumul fiind adesea numit „uimitor” și „revoluționar”. Oamenii l-au comparat chiar cu primul album al lui Led Zeppelin.
Pe coperta albumului erau membrii trupei și mesajul - „nimeni nu a cântat la sintetizator”. Mesajul încerca să descrie că sunetul se datora de fapt stratificării înregistrărilor și melodiilor, mai degrabă, decât folosirii unui efect de sinteză.
 


Suportul pentru microfon care a făcut istorie

 
 
Toate superstarurile au ciudățiile lor, iar una dintre cele ale lui Freddie a fost faptul că își purta cu el, peste tot, propriul suport de microfon. Învârtea stick-ul microfonului ca o baghetă pe scenă, în timp ce o desprindea de trepied. Într-un spectacol timpuriu din cariera lui Queen, suportul de microfon i s-a rupt.
 
 

Freddie a continuat să-l poarte, totuși, găsind modalități creative de a-l folosi pe scenă. Aparent, el a continuat să folosească acest lucru de-a lungul întregii sale cariere. Asta e dăruire...
și atașament!
 


Conexiuni timpurii cu David Bowie

 
 
Membrii Queen au început să se amestece cu mulți artiști cunoscuți ai vremii, inclusiv nume mari, precum David Bowie - chiar înainte ca Bowie să devină super faimos - Freddie a înregistrat de fapt „Under Pressure” cu el înainte de a-l întâlni din nou la Trident! 
 
Prima întâlnire a avut loc în timp ce Freddie era la colegiul Ealing, când Bowie a venit să cânte la prânz.
Freddie s-a oferit să ducă echipamentul lui Bowie, deoarece era atât de răpit de prezența lui și dorea să găsească o modalitate de a-i vorbi. De altfel, Freddie a ajutat chiar și la amenajarea scenei.


Cizme pentru Bowie

 
 
S-au întâlnit din nou mai târziu, întâmplător, când Bowie a venit la Kensington Market să caute o pereche de cizme. Mercury lucra la standul de îmbrăcăminte și s-au reconectat.
Potrivit proprietarului standului, Alan Mair, Freddie i-a dăruit cizmele lui Bowie, deoarece acesta nu și-a permis să le cumpere, deoarece încă nu fusese plătit pentru marele său hit „Space Oddity”.
 
Freddie i-a potrivit cizmele lui Bowie, iar Mair își amintește cât de ciudată era situația privind acum, în urmă, la originile acestor superstaruri: „Așa că era Freddie Mercury, un agent de magazin, care i-a dăruit vedetei pop David Bowie o pereche de cizme pe care nu și-a putut permite să le cumpere.”
 


David Bowie, despre Freddie Mercury

 
 
David și-a amintit mai târziu, după moartea lui Freddie, despre efectul pe care acesta l-a avut asupra vieții sale. El l-a văzut pe Freddie ca pe un interpret exagerat, dar care, cumva, a făcut ca acest lucru să funcționeze. Mai mult, Bowie a mai spus: “Întotdeauna am admirat un bărbat care poartă colanți.
L-am văzut în concert o singură dată și, după cum se spune, era cu siguranță un om care putea să țină publicul în palmă.”
 


Prima relație cu un bărbat

 
 
În ultima parte a anilor 1970, Freddie a părăsit-o pe Mary Austin și a încercat o relație cu un bărbat, recunoscând, în cele din urmă, propriile preferințe sexuale.
 
 


Deși frecventa, deja, cluburi gay, oficial nu „ieșise din dulap” și nu recunoscuse, cu subiect și predicat, că este gay. Fanii și publicul, deopotrivă, aveau suspiciuni puternice, totuși. (Articolul continuă în pagina următoare...)
 
25 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod