Lucruri neștiute din viața lui Freddie Mercury – Cine a fost femeia care i-a marcat viața


Lady Di, în haine masculine, într-un faimos club gay

 

Diana a insistat să vină, în ciuda rezervelor lui Everett cu privire la cât de sigur era pentru ea, din punct de vedere al imaginii. Freddie a susținut-o spunând: „Lasă fata să se distreze”. Au sfârșit prin a o îmbrăca pe Diana în haine masculine: o jachetă militară, ochelari de aviator și o șapcă de piele.
 
Erau total mândri de capacitatea lor de a o masca atât de bine, încât Diana arăta într-adevăr ca și cum ar fi un model masculin gay, mai degrabă decât una dintre cele mai faimoase femei din Europa.
 


Prințesa, fericită de escapadă!

 
 
Prințesa Diana s-a furișat în club ca o altă persoană obișnuită, ceea ce părea ușor de făcut, deoarece Mercury și Everett erau bombardați de fani, așa că toată lumea era ocupată să le acorde atenție. Anonimatul a lăsat-o pe Diana să se simtă liberă și încântată de oportunitatea de a explora să fie doar o altă persoană, simțindu-se capabilă să facă ceea ce își dorește fără control pentru fiecare decizie.


Ea le-a exclamat entuziasmată prietenilor ei: „Trebuie să o facem din nou!”.
 
În 1987, la cea de-a 41-a naștere a lui Freddie, a participat la o petrecere generoasă de aniversare, angajând Hotelul Pikes din insula spaniolă pentru petreceri, Ibiza.
Oamenii care au fost la petrecere sau martori ai evenimentelor au spus că evenimentul  a fost „un incredibil exemplu de exces, cel mai mare pe care l-a văzut vreodată insula mediteraneană”

La petrecere, au participat peste 700 de invitați, cu un total de 232 de pahare sparte (probabil mai multe) și cu un tort de ziua de naștere în forma Catedralei din Barcelona, Gaudi Sagrada Familia.
 

Bani pentru un fond umanitar
 
 
Înainte de această petrecere fastuoasă, în 1985, foametea din Etiopia era raportată la știrile BBC și a început conceperea Live Aid, un fond de ajutor umanitar.

Evenimentul muzical a avut loc atât în Statele Unite, cât și în Europa și a avut aproape 200.000 de participanți în total.
De asemenea, a existat o estimare de 1,9 miliarde de telespectatori ai emisiunii de televiziune în direct. Se spune că până astăzi este încă cel mai mare și cel mai vizionat eveniment muzical din istorie. Concertul a început cu „Bohemian Rhapsody” de Queen și s-a încheiat cu interpretarea „We Are The Champions”.

Fanii își amintesc acest moment ca fiind cea mai mare performanță a lui Freddie din toată istoria muzicii rock.
 


Poveste de iubire cu un coafez irlandez

 

În același an, 1985, Freddie l-a întâlnit pe partenerul pe care îl va avea până la ultima suflare, într-un club de noapte popular din scena gay, numit „Heaven”.
Astfel, inima lui Freddie a fost cucerită de un coafez irlandez pe nume Jim Hutton.

Erau de nedespărțit, trăiau împreună și viața cu Freddie se așeza într-o rutină de viață domestică, cu pisici și cu toate tabieturile. De fapt, pisicile au fost o parte importantă din viața lui Freddie...
 
 


Mare iubitor de pisici

 
 
Mercury se încadrează în categoria persoanelor iubitoare de pisici. În uriașul său conac Kensington, în care locuia, Freddie a crescut până la șase pisici diferite simultan, invitându-le în casa lui, permițând puiilor să se nască în spațiul său și bucurându-se de compania acestor creaturi frumoase.
 

 

Își trata pisicile ca pe niște copii

 
 
Se spunea că avea o relație paternă cu pisicii, ca și cum ar fi fost niște copii de care s-a atașat.

„Freddie a tratat pisicile ca pe propriii săi copii”, spune Hutton în cartea pe care a scris-o, intitulată “Mercury and Me”.
„Se bătea în mod constant pentru ei și, dacă vreunul dintre ei ar fi suferit vreun rău când Freddie era plecat, cerul să ne ajute. În timpul zilei, pisicile aveau la dispoziție casa și curtea, iar noaptea, unul dintre noi le aduna și le aducea înăuntru.”
 
Cu siguranță s-a comportat ca și cum ar fi fost tatăl lor, mai ales când s-au purtat prost...
 
 


1000 de lire sterline, recompense pentru găsirea lui Goliat

 
 
Odată, una dintre pisicile iubite ale lui Freddie a dispărut. Goliat era o pisicuță mare care rătăcea, ca multe dintre pisicile sale, pe tot parcursul zilei. Un Freddie frenetic a oferit o recompensă de 1.000 de lire sterline, deși au ajuns să-l găsească pe Goliat. Hutton scrie: „Ca o mamă, Freddie a certat pisica, strigând la micul Goliat că a părăsit grădina”.
 
Totuși, Freddie nu și-a manifestat afecțiunea pentru pisicile sale doar în interiorul propriei case ci și-a împărtășit public dragostea, prin cântec. (Articolul continuă în pagina următoare...)
25 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod