Lucruri neștiute din viața lui Freddie Mercury – Cine a fost femeia care i-a marcat viața


Înfruntarea din timpul unui spectacol

 
 
A primit atât acceptare, cât și judecată din lumea exterioară - așa cum primește orice vedetă pentru alegerile sale din viața personală, și odată a experimentat o situație specială: cineva din public i-a strigat cuvinte homofobe. Ce a făcut Freddie în continuare a fost uimitor. A oprit spectacolul și a susținut un single în lumina reflectoarelor.

Sala era tăcută, așteptând următoarea mișcare, iar Freddie l-a rugat, politicos, pe cel ce-i strigase cuvinte homofobe: „Spune-o din nou, dragă”.
 


Confruntare cu solistul Sex Pistols

 
 
Se pare că lui Freddie chiar nu i-a fost frică de confruntare. La un moment dat, Sex Pistols împărțeau studioul cu Queen. Această trupă punk rock era cunoscută pentru că era nesăbuită, iar blasfemia și anarhia au fost cele care au atras acea mulțime de fani către muzica și spectacolul lor.
În schimb, Freddie a avut un mod mai „rafinat” de a exprima Rock n’ Roll, iar solistul de la Pistols, Sid Vicious, nu s-a înțeles cu Freddie.
A existat un incident special cu Sid Vicious care a întrerupt sesiunea de înregistrare pe care o avea Queen.

Vicious s-a împiedicat și i-a adresat lui Freddie câteva cuvinte: „Ai reușit să aduci baletul în masă?”.
Freddie s-a ridicat degajat, s-a apropiat de el și a glumit: „Nu! Ești Stanley Ferocious sau așa ceva?”, l-a luat de guler și l-a aruncat afară”. Freddie nu s-a oprit aici, în glumă, a decis să cânte cu Royal Ballet într-unul dintre spectacolele sale.
 


Bohemian Rhapsody, considerată prea lungă

 
 
Hitul de operă rock „Bohemian Rhapsody” are o poveste. Din anii 1960, Mercury a lucrat la cântec. A fost finalizat și înregistrat, în sfârșit, în 1975.
Bunul său prieten DJ Kenny Everett a ascultat piesa și i-a spus lui Mercury că are îndoieli cu privire la succesul unei piese lungi de peste șase minute.
 
Postul de radio al lui Everett, de fapt, nu a acceptat să transmită cântecul, deși Everett a vorbit mult despre „melodia misterioasă” pe care a auzit-o și pe care publicul încă nu a auzit-o.
 
În cele din urmă l-a difuzat, desi fără aprobarea conducerii, și a fost inundat de multe apeluri telefonice prin care oamenii cereau amănunte despre melodie.
 

 
Adevărul despre prietenia cu Michael Jackson

 
 
Ani de zile, Freddie și Michael Jackson au fost prieteni, iar lui Mercury i-a plăcut să se bucure de Jackson 5, numindu-l pe Michael un geniu unic. După succesul internațional al lui Queen la începutul anilor 80, Freddie a decis să se extindă și să exploreze colaborările cu alți artiști, inclusiv cu Jackson.


Cu toate acestea, personalitățile lor nu păreau să se potrivească, deși aveau o mare admirație profesională unul pentru celălalt.
Freddie a remarcat cât de „ciudat” a devenit Michael după Thriller și nu se potrivea cu propriul său stil.
 

 
Michael, cu lama în studio

 
 
O poveste interesantă despre ciudățeniile lui Jackson este atunci când Freddie a venit la studioul de înregistrări unde l-a găsit pe Jackson și lama lui de companie.

Managerul Queen, Jim Beach, descrie evenimentul: „Deodată am primit un telefon de la Freddie care îmi spunea: „Poți să vii aici? Pentru că trebuie să vii să mă scoți din acest studio”... a spus: ”Înregistrez cu o lamă. Michael își aduce lama de companie în studio în fiecare zi și chiar nu sunt obișnuit să înregistrez cu o lamă. M-am săturat și aș vrea să ies afară.’”
 


Apropierea de Prințesa Diana

 
 
Freddie s-a apropiat, pe la mijlocul anuilor 1980, de o celebră figură regală: Prințesa Diana.
Cei doi au început să petreacă timp împreună, când cercurile sociale ale lui Queen s-au extins datorită succesului masiv al trupei. Freddie, Kenny Everett și Prințesa Di se aflau într-o zi acasă la Everett, bând șampanie, cu reluările The Golden Girls, când Di i-a întrebat ce planuri au pentru seară.

Au spus că vor merge la Royal Vauxhall Tavern (celebrul club gay din Londra). Di a vrut să vină și să li se alăture la club de noapte, în ciuda faptului că paparazzii o urmăreau peste tot. (Articolul continuă în pagina următoare...)
25 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod