Lucruri neștiute din viața lui Freddie Mercury – Cine a fost femeia care i-a marcat viața

 


Love of My Life, compus pentru Mary

 

Una dintre cele mai faimoase cântece ale trupei Queen, „Love of My Life”, a fost compus de Freddie despre Mary Austin. Știați că Freddie a învățat singur cum să cânte la harpă, doar pentru această melodie? Asta este dedicarea pentru artă! 
  


O personalitate măreață

 
 
Să recunoaștem, Freddie s-a născut vedetă. Personalitatea sa uriașă, copleșitoare, și caracterul capricios de pe scenă au fost greu de gestionat pentru unii membri ai trupei, deoarece nu se potrivea prea bine în dinamica grupurilor.
 
S-a alăturat unei trupe cunoscută sub numele de „Sour Milk Sea”, o trupă din Liverpool, dar unde nu se înțelegea cu ceilalți membri.
 
Privind în urmă, poate se poate spune că ceilalți membri au fost puțin intimidați de talentele și stilul lui, iar grupul s-a despărțit în cele din urmă.
 
Nu după mult timp, Freddie l-a întâlnit pe bateristul Roger Taylor și pe chitaristul Brian May și s-a făcut istorie odată cu formarea trupei „Smile” (care s-a transformat ulterior în trupa „Queen” pe care o cunoaștem).


Smile a devenit Queen

 
 
Freddie, desigur, avea câteva idei puternice despre modul în care ar trebui să funcționeze noua sa trupă Smile și, din fericire, prietenii și noii membri au avut încredere în ideile lui și au hotărât să-și schimbe numele în Queen.

Freddie a împărtășit că iubește calitatea „regală” a numelui și că, de asemenea, acest nume este „foarte universal”.
Datorită speculațiilor și judecăților numelui, Freddie răspunde, de asemenea, că „Cu siguranță eram conștient de conotațiile gay, dar asta a fost doar o fațetă a ei”.

Design-ul grafic i-a fost de folos: A făcut sigla Queen din semnele zodiale ale membrilor
 
Se pare că experiența lui Freddie cu designul grafic a fost utilă până la urmă, deoarece a reușit să creeze „emblema“ Queen, care era necesară pentru imaginea trupei. El a proiectat-o pentru ce a exprimat măreția trupei. Sigla are, de fapt, o semnificație mai profundă, deoarece conține semnele zodiacale ale membrilor trupei.
 
Două imagini cu Leu reprezintă Leul, un Crab reprezintă Racul și două Zâne înfățișează Fecioara.
Designul este completat cu un fundal phoenix mare, care a fost inspirat de blazonul școlii lui Freddie, St. Peter's.


Prima înregistrare în studioul Trident

 
 
Primele spectacole ale lui Queen au avut deja un succes nebunesc și nu a trecut mult până când au obținut un contract cu o casă de discuri. Acesta a fost cu renumita casă Trident Studios, unde, înainte, au înregistrat nume mari, precum David Bowie, Elton John și Beatles.

Deoarece Queen era încă o trupă nouă, nu au primit cele mai bune intervale de timp pentru sesiunile lor de  repetiții și înregistrări, de obicei exersând și înregistrând de la aproximativ 3 dimineața până la 7 dimineața.
 


Drama Larry Lurex

 
 
Inginerul casei lui Trident, Robin Cable, explora un proiect care i-a oferit o platformă pentru a-i oferi lui Freddie o oportunitate, când l-a auzit cântând.
 
El i-a cerut lui Freddie să ofere o parte din vocea lui, deși povestea s-a desfășurat într-un mod neașteptat.
Cable a dorit să recreeze efectul producătorului muzical Phil Spector, cunoscut sub numele de „Zidul sunetului.” Mercury a decis să meargă de acord cu planurile lui Cable, dar cu condiția ca el să fie creditat sub un alt nume, astfel încât munca lui Queen să fie considerată dintr-un cu totul alt spațiu decât munca lui Mercury cu Cable. (Articolul continuă în pagina următoare...)
25 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod