Gabriel Cotabiță, mesaj emoționant după tragedia din Colectiv

Peste 50 din cei 130 de pacienţi internaţi în spitalele din Capitală sunt în stare gravă


Şase din cei 15 pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv şi internaţi la Spitalul Floreasca sunt în stare critică, iar restul sunt intubaţi şi se află în stare gravă, a declarat, marţi, şeful Clinii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr.

Opt din cei 12 pacienţi internaţi la Spitalul Militar după incendiul din Clubul Colectiv sunt în continuare la Terapie Intensivă, şase dintre aceştia sunt în stare critică, cu arsuri pe 35-55% din suprafaţa corpului, iar cinci şi cu arsuri de căi respiratorii superioare, a declarat dr.

Laurenţiu Ene.

Şeful Secţiei de Terapie Intensivă din Spitalul Militar Central, colonel dr. Laurenţiu Ene, a declarat, marţi, că cei opt pacienţi de la ATI sunt în diferite stadii de evoluţie, iar în prezent se poate spune că s-a depăşit o etapă acută, respectiv şocul post-combustional, care ţine trei zile.

Doctorul Larenţiu Ene a precizat că pacienţii care sunt la Terapie Intensivă au arsuri între 35 şi 55 la sută din suprafaţa corpului, cu diferite grade, predominând gradele II şi III, dar sunt şi pacienţi cu arsuri de gradul IV, în cazul cărora prognosticul este rezervat.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod