Dosar Eva. Maria Putin, fiica prigonită a "țarului" de la Kremlin

Tânăra de 29 de ani trăia cu iubitul ei în Olanda, într-un apartament luxos, de două milioane de euro. Ea a ajuns să plătească pentru politica tatălui ei.

Nu există, în acest moment, în întreaga lume un personaj mai influent și mai complex care să furnizeze mai multă neliniște în marile cancelarii decât Vladimir Vladimirovici Putin. Pe zi ce trece, stăpânul Kremlinului împinge Vestul într-o confruntare periculoasă. Școlit într-un sistem dur, fostul spion KGB pasionat de judo e obișnuit să ia decizii la limită, să joace dur și să-și provoace adversarul.

29de ani are Maria Putin, fiica cea mare a liderului rus
Războiul din Ucraina demonstrează că domnul Putin s-a săturat să tot amenințe că umblă la robinetul de gaz dacă NATO se mai întinde mult spre Est.
El a trecut la fapte și a răspuns la tentativa Kievului de a scăpa de influența rusă, folosind o metodă clasică, puțin rafinată: a desfășurat ostentativ, la granița Ucrainei, trupe fără însemne oficiale, a sprijinit și a înarmat forțele rebele și a pus toate tunurile, la propriu și la figurat, pe noul regim de la Kiev, țintindu-l constant cu lovituri precise.

Până acum, intervențiile puterilor occidentale n-au obținut nimic concret, iar Putin a reușit să mimeze preocuparea pentru rezolvarea crizei, prestând un joc diplomatic de tatonare, cu scopul evident de a păstra avantajul.


Până acum i-a mers. Prăbușirea avionului Malaysia Airlines, cu 298 de oameni la bord, după ce a fost doborît de o rachetă trasă de separatiștii proruși, înarmați și sprijiniți de Moscova, a accentuat dramatic prăpastia dintre Putin și restul lumii. Președintele rus a ales să-i lase pe autorii atacului să-și facă de cap timp de o săptămână la locul dezastrului, primind cu satisfacție apelurile liderilor occidentali de a interveni.

Cruzimea cu care liderul rus a negat orice implicare și a mimat preocuparea pentru rezolvarea crizei arată că Putin e în stare de orice pentru a-și impune cu forța obiectivele.
Când Occidentul lucrează cu mănuși pentru a-și contura interesele, el scoate calm Kalașnikovul și desenează cu gloanțe. Vladimir Vladimirovici Putin - rostiți-i o dată în gând numele, doar o dată, și veți simți fiorii Războiului Rece. Nimeni nu știe cu adevărat ce gândește acest om, dar e înfricoșător câ are atâta putere, de care el nu ezită să facă uz.

Calculul rece pe care și l-a făcut implică și pierderi, iar Putin rezistă deocamdată la toate încercările Vestului de a-l forța să bată în retragere. Nici sancțiunile economice, nici consecințele politice nu au afectat până acum în mod substanțial linia ofensivă a liderului rus.
E un joc de șah cu multe mutări calculate dinainte, cu mulți pioni pregătiți pentru sacrificiu. Iar rușii se pricep al naibii de bine la șah: întotdeauna au fost ași.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod