A murit Roger Moore: Imagini memorabile cu cel care a fost de 7 ori James Bond

Actorul britanic s-a identificat perfect cu personajul său din seria „James Bond“


Născut la 14 octombrie 1927, la Londra, Moore a fost cunoscut pentru rolul lui James Bond, precum şi pentru rolurile din emisiunile „The Saint” şi „The Persuaders”.

Primul său rol de televiziune a fost în aventurile romantice al lui Ivanhoe, începutul unui set de hituri pentru Moore, inclusiv westernul „Maverick” şi serialele poliţiste „The Saint” şi „The Persuaders”. Succesul „The Saint” l-a propulsat pe Moore la Hollywood, rezultând în filmele cu spioni, care nu au avut mare succes în box office, relatează agenţia citată.

Moore a fost abordat pentru a juca personajul James Bond, dar datorită programului încărcat de filmări nu a găsit timp pentru acest rol.

Abia când Connery a renunţat complet la Bond, Moore a preluat rolul spionului şi a jucat în primul său film James Bond, în 1973, bine receptat de către public - „Live and Let Die”. Apoi a jucat în alte şase filme ca agentul 007 pe o perioadă de 12 ani, fiind cel mai longeviv actor care a jucat acest rol. Când s-a retras din rolul lui Bond, în 1985, avea 58 de ani.

După ce i-a lăsat rolul lui Bond actorului Timothy Dalton, Moore a luat o pauză din lumina reflectoarelor şi nu a făcut niciun film până în 1990.
De atunci, şi-a rărit rolurile şi a jucat roluri mici în „Spice World” şi „Boat Trip”.

În 1999, Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic, iar în 2003 a fost înnobilat datorită activităţii sale caritabile. Decizia lui Moore de a deveni ambasador al bunăvoinţei Unicef a fost bazată pe prietenia sa cu Audrey Hepburn.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod