6 sfaturi ca să scapi de durerile de cap

Durerile de cap, care afectează mai mult de 45 de milioane de americani în mod regulat, alte 36 de milioane luptându-se cu migrenele, pot fi combătute de acum pentru totdeauna, atât timp cât poţi să identifici sursa durerii, se arată într-un articol publicat de agenția Mediafax.

Iată cum pot fi combătute cele mai des întâlnite dureri de cap:


Dureri cu palpitaţii

Cum te simţi: ca şi cum ai purta o bandă prea strâmtă în jurul frunţii

Cauza: stresul. Durerile cauzate de tensiune, care sunt cele mai frecvente, pot fi produse de un dezechilibru la neurotransmiţători, incluzând serotonina şi norepinefrina, spune Peter Goadsby, neurologist, doctorand şi director al Centrului de Cercetare a Durerilor de cap de la Universitatea din California, San Francisco.

Remediul: Aceste dureri pot fi tratate prin medicamente disponibile fără prescripţie sau prin tehnici de relaxare precum respiraţia profundă, yoga şi dormitul în timpul zilei, scrie Huffington Post.


Durerile cauzate de foame

Cum te simţi: cu dureri de cap combinate cu junghiuri la stomac

Cauza: O scădere în nivelul de zahăr din sânge când sari peste o masă poate lipsi creierul de glucoză, combustibilul lui principal, potrivit dieteticianului Kylene Guerra, de la Clinica din Cleveland.

Remediul: Guerra recomandă o masă în cantităţi mici, echilibrată, cum ar fi jumătate de sandviş din carne de curcan cu pâine integrală, la fiecare patru ore, pentru a păstra nivelurile de zahăr în sânge stabile.


Greutatea din ceafă

Cum te simţi: cu dureri în zona unde se strânge părul în coadă, care pot trimite semnale spre cap sau spre gât.

Cauza: Dacă îţi prinzi prea strâns părul la spate, poţi pune o presiune prea mare pe muşchii şi ţesutul de la baza scalpului, cauzând o durere extracranială, relevă un studiu realizat la Clinica de Migrene din Londra și citat de Mediafax.

Remediul:
Lasă-ţi părul desprins!


Durerea care îţi crapă craniul

Cum te simţi: Cu o durere străpungătoare, de obicei pe o singură parte a capului, care poate cauza greaţă, ameţeală şi vedere neclară.

Cauza: O migrenă, o tulburare cronică ce declanşează dureri de cap severe şi se poate întinde de la patru ore la trei zile dacă nu primeşte tratament. "Aproape jumătate din cei care suferă de migrene nici măcar nu ştiu că le au - cred doar că au de-a face cu o durere de cap extrem de rea", spune Goadsby.

Remediul:
Medicamentele fără prescripţie pentru dureri de cap pot trata migrenele care nu au frecvenţă mare (mai rare decât două luni), dar pentru cei 40% din cei afectaţi care au atacuri grave, medicamentele cu prescripţie, incluzând anumite antidepresive, pot ajuta la scăderea frecvenţei, asemenea suplimentelor de genul vitaminei B2 şi a coenzimei Q10.


"Ceaţa" de după petrecere


Cum te simţi: ca în timpul unei mahmureli puternice.

Cauza: A fost demonstrat că alcoolul şi podusele alimentare care conţin chimicala tiramina (berea, vinul roşu şi brânza) pot cauza migrene.

Mâncărurile procesate conservate cu nitrat de sodiu pot dilata vasele de sânge din cap, provocând durere.

Remediul:
Măsoară-ţi ritmul în care bei şi păstrează un jurnal al mâncării ca să identifici tipare între anumite mese şi dureri de cap, astfel încât să poţi şti ce alimente să eviţi.


Senzaţia de apăsare dintre ochi

Cum te simţi: cu o durere concentrată de obicei în spatele ochilor.

Cauza: privitul într-un ecran de computer de-a lungul întregii zile poate cauza oboseala şi încordarea muşchilor oculari, ceea ce poate duce la o durere provocată de tensiune, susține un neuro-oftalmolog din Dallas.

Remediul: Specialistul american recomandă, în cazul durerilor frecvente de cap, câte o pauză de 15 minute de la calculator la fiecare două ore: "Să te ridici din scaun ca să te mişti este deja o practică sănătoasă pentru inimă, iar ochii tăi îţi vor mulţumi şi ei."


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod