Actioneaza inainte de aparitia fracturilor osteoporotice!

Tratament "Scopul tratamentului osteoporozei este prevenirea primei fracturi. Momentul cel mai bun pentru interventiile terapeutice este cel initial de la instalare," explica dr. Codreanu.

In prezent exista mai multe optiuni terapeutice eficiente care actioneaza rapid (cel mai rapid actioneaza in decurs de sase luni) atat pentru mentinerea densitatii minerale osoase, cat mai ales pentru reducerea riscului de fractura. Este important ca alegerea tratamentului sa fie dictata in primul rand de nevoile medicale specifice ale pacientului si de stilul de viata al acestuia.


Suplimentele de calciu si vitamina D sunt de asemenea prescrise in mod frecvent pentru a asigura aportul adecvat si pentru a asigura eficacitatea maxima a terapiei medicamentoase. Aportul suficient de calciu, vitamina D si proteine nu numai ca ajuta la prevenirea osteoporozei, ci este important in mentinerea densitatii minerale osoase si functiei musculare la pacientii diagnosticati cu osteoporoza. Suplimentele de calciu si vitamina D sunt importante in special la persoanele cu risc mare de fractura.

Nutritia si stilul de viata, ca si exercitiul fizic joaca un rol important in preventia si managementul osteoporozei.
Prin imbunatatirea echilibrului, fortei musculare si agilitatii, programele personalizate de exercitii fizice pot de asemenea ajuta la prevenirea caderilor. Programe speciale de exercitii, sub supraveghere profesionala, pot ajuta la recuperarea si ameliorarea durerii dupa o fractura.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioan pe 26 Nov 2009, 18:50
    Tratament naturist ciocuri la coloana!

    Va rog am nevoie de un tratament naturist pentru ciocuri la coloana cervicala! Va multumesc! va rog trimiteti mesaj pt ambele tratamente (Tratament naturist ciocuri la coloana!...Tratament naturist osteopenie.....)la acest mail :marius_v2006@yahoo.com

    0
    0

  • Maria pe 26 Nov 2009, 18:47
    Tratament naturist osteopenie....

    ma puteti ajuta cu un tratament naturist pentru osteopenie! Va multumesc!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod