Actioneaza inainte de aparitia fracturilor osteoporotice!

Fracturile osteoporotice Fracturile osteoporotice apar in mod frecvent la nivelul pumnului, soldului si coloanei vertebrale. Conform dr. Codreanu, fracturile vertebrale sunt primele care apar dupa instalarea menopauzei, iar cele de sold prezinta cel mai ridicat risc de deces si asta din cauza complicatiilor care apar. Fracturile vertebrale numite si "tasari" vertebrale provoaca durere intensa si pot duce uneori la pierderea progresiva a mobilitatii si la incapacitatea de a efectua activitatile zilnice.
Pot duce la scadere in inaltime si la aparitia cifozei (cocoasa varstnicului).

Fracturile de sold necesita aproape in toate cazurile interventie chirurgicala, iar la o treime din pacienti duc la pierderea capacitatii de autoingrijire si la transfer in centre de ingrijire speciale. Fracturile cauzate de osteoporoza la femeile peste 45 ani sunt responsabile de mai multe zile de spitalizare decat majoritatea altor boli, inclusiv cancerul de san sau infarctul miocardic. Riscul exprimat pe tot restul vietii pentru ca o femeie sau un barbat sa moara din cauza complicatiilor unei fracturi de sold este similar cu cel de deces prin cancer de san, respectiv de prostata.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioan pe 26 Nov 2009, 18:50
    Tratament naturist ciocuri la coloana!

    Va rog am nevoie de un tratament naturist pentru ciocuri la coloana cervicala! Va multumesc! va rog trimiteti mesaj pt ambele tratamente (Tratament naturist ciocuri la coloana!...Tratament naturist osteopenie.....)la acest mail :marius_v2006@yahoo.com

    0
    0

  • Maria pe 26 Nov 2009, 18:47
    Tratament naturist osteopenie....

    ma puteti ajuta cu un tratament naturist pentru osteopenie! Va multumesc!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod