Actioneaza inainte de aparitia fracturilor osteoporotice!

Importanta diagnosticului precoce Persoanele cu varsta peste 50 de ani prezinta un risc mai mare de a suferi de osteoporoza decat persoanele tinere. Exista insa si cazuri de osteopenie (masa osoasa redusa) sau osteoporoza la varste tinere. Avand in vedere ca osteoporoza nu prezinta simptome evidente (cu exceptia fracturii care apare cand osul este deja semnificativ afectat), efectuarea consultului medical este foarte important, in special daca exista factori de risc.

Medicul va efectua o anamneza amanuntita care va include informatii despre orice fractura recenta si poate decide ca urmatorul pas sa fie efectuarea unui test de evaluare a densitatii minerale osoase (DMO).
Exista mai multe tipuri de teste pentru evaluarea DMO, dar cel mai precis este DXA (absorbtiometria duala cu raze X). DXA utilizeaza radiatie X de energie joasa capabila sa detecteze chiar si procente mici de pierdere de masa osoasa. Se efectueaza masuratori la nivelul coloanei vertebrale si soldului.

Osteoporoza apare atunci cand DMO a unei persoane este de peste 2,5 ori mai mica decat valoarea de referinta. Osteopenia (scaderea masei osoase, dar nu atat de mult ca in osteoporoza) este diagnosticata atunci cand DMO masurata este intre 1 si 2,5 ori mai mica decat valoarea de referinta de la adultul tanar.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioan pe 26 Nov 2009, 18:50
    Tratament naturist ciocuri la coloana!

    Va rog am nevoie de un tratament naturist pentru ciocuri la coloana cervicala! Va multumesc! va rog trimiteti mesaj pt ambele tratamente (Tratament naturist ciocuri la coloana!...Tratament naturist osteopenie.....)la acest mail :marius_v2006@yahoo.com

    0
    0

  • Maria pe 26 Nov 2009, 18:47
    Tratament naturist osteopenie....

    ma puteti ajuta cu un tratament naturist pentru osteopenie! Va multumesc!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod