1 din 3 femei va suferi o fractura osteoporotica

Statisticile arata ca 75 de milioane de persoane din Europa, SUA si Japonia sunt afectate de osteoporoza. Numai in anul 2000 s-au produs 9 milioane de fracturi osteoporotice.
„6 luni pot schimba viata. Tocmai de aceea, pacientii cu osteoporoza au nevoie de un tratament care sa ofere protectie anti-fractura cat mai rapid si pentru tot scheletul (vertebral, non-vertebral si sold)”, declara Marius Albulescu, Medical Advisor sanofi-aventis, compania care sprijina persoanele cu risc de osteoporoza si le incurajeaza sa mearga la medic pentru a depista boala cat mai devreme.

O fracturã anterioara creste riscul unei alte fracturi cu 86%

„Sustinem o parte din terapia si diagnosticarea osteoporozei.
Avem de ani de zile si vom avea in continuare in farmacii si cabinete medicale noua osteodensitometre pentru testari gratuite de osteoporoza. In luna octombrie, aparatele vor fi in Bucuresti, Campulung Moldovenesc, Roman si Iasi. Sprijinul nostru este chiar mai mare pentru cei depistati cu osteoporoza – compensam financiar 100% testul DEXA si uneori oferim gratuit si parte din terapie
”, spune Marius Albulescu.

Osteoporoza, care literar inseamna „oase fragile”, este o boala in care densitatea si calitatea osului sunt reduse.
Pe masura ce creste fragilitatea si porozitatea oaselor, riscul de fractura creste cu mult. Pierderea de os apare silentios si progresiv. De obicei, nu exista simptome pana la aparitia primei fracturi. Fracturile de fragilitate, adica acele fracturi asociate cu osteoporoza, apar cel mai frecvent la nivelul pumnului, soldului si coloanei vertebrale.

Citeste mai multe despre osteoporoza!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod