Probioticele: Care este rolul lor şi cum să le alegi corect



Care este rolul florei intestinale?


  • ajută la digerarea hranei,
  • permite sinteză anumitor vitamine,
  • hrăneşte mucoasa intestinală şi contribuie la menţinerea integrităţii sale,
  • are un rol primordial în apărarea organismului, prin efectul de barieră care împiedică înmulţirea bacteriilor agresive.

Atunci când flora intestinală îşi pierde echilibrul, bacteriile benefice nu-şi mai pot juca rolul favorabil. În această situaţie, pentru a restabili echilibrul florei intestinale, este necesară administrarea unui supliment nutritiv pe bază de probiotice şi prebiotice.

Probioticele favorizează echilibrul florei intestinale.
Ele îmbunătăţesc activitatea barierei intestinale contra agenţilor patogeni externi. Totodată, probioticele stimulează sistemul imunitar în lupta contra infecţiilor de sezon.

Prebioticele favorizează înmulţirea probioticelor, ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecţiile. În plus, prebioticele au capacitatea de a absorbi substanţe nocive cum ar fi toxinele cu potenţial cancerigen sau colesterolul rău.  


Reguli esenţiale în alegerea unui probiotic eficient


Probioticele şi prebioticele pot fi administrate împreună sub forma suplimentelor alimentare simbiotice. Pentru a fi sigură că optezi pentru un produs eficient, este indicat să ţii seama de următoarele reguli de bază:

1.
Alege un produs care conţine o cantitate suficientă de probiotice astfel încât să-şi facă efectul. Spre exemplu, probioticele Institutului Rosell şi-au dovedit eficienţa administrate zilnic în concentraţie de 3 miliarde de bacterii vii, liofilizate/100 mg.

2. Asigură-te că bacteriile conţinute sunt conservate printr-o metodă sigură şi că rămân vii. Procesul de liofilizare le asigură probioticelor capacitatea de a supravieţui o perioadă lungă de timp şi un termen de valabilitate mai mare.


3. Pentru a te apară de infecţiile de sezon, urmează o cură cu probiotice şi prebiotice timp de o lună. Un pliculeţ cu probiotice şi prebiotice luat în fiecare dimineaţă, înaintea micului dejun, reprezintă un veritabil scut de apărare împotriva virozelor, otitelor sau infecţiilor gastrointestinale. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod