Trucuri care te ajută să ameliorezi anxietatea

Știai că tulburările de anxietate au ajuns să fie printre cele mai des întâlnite probleme mentale în prezent? Iată câteva trucuri care te ajută să ameliorezi anxietatea, chiar dacă nu suferi de o tulburare!
Cum poți să-ți ameliorezi anxietatea?

1. Conștientizează-ți sentimentele

Cu toate că poate părea ilogic, conștientizarea anxietății tale, în locul ignorării acesteia, te poate ajuta să contracarezi sentimentul lipsei de putere. Persoanele care suferă de anxietate încearcă să se îndepărteze de sentimentul de anxietate, lucru care îi face să se simtă și mai rău. Pare contraintuitiv, însă recunoașterea anxietății te poate ajuta la nivel psihic. Odată ce identifici problema, o poți rezolva.
Când îți ascunzi anxietatea pentru diferite perioade, o perpetuezi, presupunând că e vina ta.

2. Odihnește-te

Determinarea legăturii dintre problemele de somn și anxietate este foarte importantă. Anxietatea poate provoca probleme cu somnul, însă și insomniile pot duce la o tulburare de anxietate. De fapt, cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că lipsa de somn poate activa zone ale creierului care determină o stare de anxietate anticipatoare sau îngrijorare excesivă față de evenimentele și situațiile viitoare.
Un somn liniștit te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate și capacitatea de a face față stresului. Începe cu o rutină liniștită înainte de culcare cum ar fi cititul, muzica, o baie și oprirea electronicelor cu cel puțin o oră înainte de culcare.

3. Alimentează-ți organismul

Cu toate că o dietă sănătoasă nu îți va vindeca anxietatea, aceasta ar putea să te ajute să ai o stare de spirit mai bună. O dietă bogată în cereale integrale, legume și fructe reprezintă o opțiune mai sănătoasă decât consumul carbohidraților simpli regăsiți în alimentele procesate.
Carbohidrații complecși sunt metabolizați mai încet și, prin urmare, duc la menținerea unui nivel mai ridicat de zahăr din sânge, inducând un sentiment de calm. Nu sări peste mese, deoarece acest lucru poate duce la scăderea zahărului din sânge, acțiune care te va face să te simți nervos, agravând în acest fel starea de anxietate. Alimentele cu un conținut bogat de magneziu, zinc, acizi grași omega-3 și vitamina B te pot ajuta să ameliorezi simptomele anxietății.

4. Fă plimbări în natură


Petrecerea timpului în natură poate mișcora nivelul stresului, reduce sentimentele de frică și furie, îmbunătăți starea de spirit și chiar reduce durerea, conform unor studii realizate de Universitatea din Minnesota.
Iar dacă nu ai starea necesară pentru a ieși din casă, uită-te pe geam sau ieși puțin în jurul blocului sau casei și stai pe o bancă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod