Durerile abdominale

Teste In timp ce examinarea durerii si examinarea fizica sunt vitale pentru determinarea cauzelor durerilor abdominale, testul este necesar pentru a da cauzei/lor certitudine maxima.

Teste de laborator

Testele de laborator cum sunt: analizele complete la sange, analize pentru amilaza si lipaza (enzimele pancreasului), si analizele la urina. O valoarea ridicata a globulelor albe din sange sugerea inflamarea sau infectia, precum cele din cazul apendicitei, pancreatitei, diverticulitei sau colitei.


Sangele in urina sugereaza existenta pietrelor la rinichi. Cand acesta este prezent in diaree, globulele albe din sange sugereaza inflamararea intestinala.

Raze-X

Examinarea cu raze-x este realizata la nivelul rinichilor, uterului si vezicii biliare. Pacientii cu ulcer perforat pot avea scapari de aer din stomac in cavitatea abdominala, lucra care poate fi observat cu ajutorul razelor X. Totodata, pot fi observate si pietrele la rinichi care au trecut in uter si au dezvoltat durerile abdominale.


Examinarea cu raze-x cu bariu la nivelul stomacului si intestinelor ajuta la diagnosticarea ulcerului, inflamatiilor si blocarea intestinala.

Radiografia

Este utilizata pentru diagnosticarea colecistului, apendicitei si chiar a chisturilor ovariene, daca provoaca dureri.

Tomografia computerizata (TC)

Tomografia computerizata la nivelul abdomenului este folosita pentru  diagnosticarea pancreatitei, cancerului pancreatic, apendicitei si diverticulitei, insa poate fi folosita si pentru diagnosticarea abceselor de la nivelul abdomenului.


TC scaneaza vasele de sange abdominale si poate descoperii afectiuni ale arterelor, care blocheaza circulatia sangelui la nivelul organelor abdominale.

Rezonanta magnetica

Rezonanta magnetica este folosita in diagnosticarea pietrelor de calciu care au iesit din vezica biliara si se indreapta sa astupe canalul biliar.

Esofagogastroduodenoscopie (EGD)

Esofagogastroduodenoscopia sau EGD pentru detectarea ulcerelor, gastritei (inflamarea la nivelul stomacului), sau cancerul de stomac.


Colonoscopia

Colonoscopia este folosita pentru diagnosticarea colitei infectioase, colitelor ulcerative sau cancerului de colon.

Endoscopia

Endoscopia cu ultrasunete este folositoare pentru diagnosticarea cancerului de pancreas sau pietrelor la bila.
 
Laparoscopie

Uneori diagnosticarea implica examinarea cavitatii abdominale prin interventie chirurgicala sau laparoscopia.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenafr pe 11 Mai 2008, 19:21
    durere abdominala

    Am citit articolul de mai sus cu atentie.Eu as fi dorit sa gasesc ceva scris si despre o durere pe care o am eu acum ,in partea de jos a abdomenului la mijloc.Oare s-a intors iar streptococul la mine...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod