Durerile abdominale

Examinarea fizica Examinarea pacientului ii va permite doctorului sa se apropie de cauzele certe ale durerilor abdominale. Astfel, doctorul va determina:

1. Prezenta unor sunete care vin de la intestine, care au loc cand intestinele cu obstructionate.

2. Prezenta vreunui semn de inflamare (prin miscari speciale in timpul examinarii).

3. Localizarea sensibilitati.

4. Prezenta unei mase in interiorul abdomenului sugereaza o tumoare sau abces (colectionarea unei pungi cu infectie).

5.
Prezenta sangelui in scaun, fapt ce poate insemna o problema intestinala, cum ar fi: ulcer, cancer la colon, colita sau ischemie.

De exemplu, descoperirea unei sensibilitati si a unui semn de inflamare in partea stanga jos a abdomenului adesea inseamna ca esti afectata de diverticulita, in timp ce descoperirea unei mase in aceeasi zona poate insemna ca inflamatia s-a agravat si ca s-a format abces.

Descoperirea unei sensibilitati si un semn de inflamatia in partea dreapta jos a abdomenului inseamna ca ai apendicita, in timp ce descoperirea unui mase in aceeasi zona inseamna ca inflamarea apindecelui a progresat si a devenit un abces.


Inflamarea in partea dreapta jos a abdomenului, cu sau fara masa, prevesteste boala Crohn, care adesea afecteaza ultima parte a intestinului subtire, de regula localizat in partea dreapta-jos a abdomenului.

O masa fara semne de inflamatie poate insemna prezenta cancerului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenafr pe 11 Mai 2008, 19:21
    durere abdominala

    Am citit articolul de mai sus cu atentie.Eu as fi dorit sa gasesc ceva scris si despre o durere pe care o am eu acum ,in partea de jos a abdomenului la mijloc.Oare s-a intors iar streptococul la mine...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod