Durerile abdominale

Informatii generale Dupa cum este de inteles, durerile abdominale se simt in jurul abdomenului. Abdomenul este o suprafata anatomica, limitata in partea superioara si laterala de coaste, iar in partea inferioara de osul pelvic.

Cu toate ca durerile abdominale apar la nivelul tesuturilor peretelui abdominal care inconjoara cavitatea abdominala, de obicei, notiunea de durere abdominala este folosita pentru descrierea si altor dureri care provin de la organele din cavitatea abdominala.

Organele care se gasesc in cavitatea abdominale sunt: stomacul, intestinul subtire, colul, ficatul, pancreasul si vezica biliara.


Un caz exceptional, este prezenta durerii in abdomen, cu toate ca provine de la organele care se afla in apropierea cavitatii abdominale, de exemplu: plamani, rinichi si uter sau ovare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenafr pe 11 Mai 2008, 19:21
    durere abdominala

    Am citit articolul de mai sus cu atentie.Eu as fi dorit sa gasesc ceva scris si despre o durere pe care o am eu acum ,in partea de jos a abdomenului la mijloc.Oare s-a intors iar streptococul la mine...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod