Durerile abdominale

Dificultatea de diagnosticare Tehnologia moderna a reusit sa aduca rapiditate si certitudine in stabilirea cauzelor care provoaca durerile abdominale, dar provocarile semnificante sunt inca valabile.

Exista mai multe motive din cauza carora diagnosticarea durerilor abdominale este dificila. Iata cateva:

1. Simptomele pot fi atipice. De exemplu, durerea pentru apendicita uneori este localizata in partea dreapta-sus a abdomenului, si durerea provocata de diverticulita in partea dreapta. Pacientii in varsta care fac tratament cu corticosteroizi pot simti o durere nesemnificativa sau deloc cand au o inflamatie, de exemplu, colecist sau diverticulita, deoarece costicosteroizii reduc inflamarea.


2. Afectiunea nu este intotdeuna sesizata dupa primul test.

3. Afectiunea poate fi confundata. De exemplu sindromul de colon iritabil poate fi confundat cu cancer, ulcer si chiar apendicita. Boala Crohn poate imita apendicita. Infectia rinichiului drept poate imita colecistul acut.
Pietrele la rinichi pot fi confundate cu apendicita sau diverticulita.

4. Caracteristicile durerii se schimba.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenafr pe 11 Mai 2008, 19:21
    durere abdominala

    Am citit articolul de mai sus cu atentie.Eu as fi dorit sa gasesc ceva scris si despre o durere pe care o am eu acum ,in partea de jos a abdomenului la mijloc.Oare s-a intors iar streptococul la mine...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod