Ce este, de fapt Spirulina?

Unele alge, mai exact microalgele precum chlorella, alga verde-albastruie(Aphanizomenon flos-aquae) si spirulina, contin mai multa clorofiladecat orice alte alimente. Continutul lor de clorofila poate fi chiarmai mult decat dublat, daca se adopta unele conditii mai specialede cultivare. Cele trei plante acvatice enumerate mai sus sunt celemai acceptate si cunoscute dintre toate microalgele cunoscute despecialisti.

Avand forma spiralata si culori ce variaza intre verde inchis siverde-albastrui, acestea au dimensiuni masurabile in microni (milionimide metru). Se pare ca ele ar fi fost primele forme de viata pe Terra. Depilda, in spirulina putem descoperi trei milioane si jumatate de ani dinexistenta planetei noastre codificati in acizii sai nucleici - ADN siARN. In acelasi timp, toate microalgele furnizeaza respiratia proaspataoriginara, care a condus la dezvoltarea vietii pe pamant. Au existatperioade in istoria omenirii cand multi au trebuit sa se intoarca laaceste forme primare de viata, ca suport nutritiv de supravietuire.

Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si celanimal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pelanga clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-carotensi acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sauvegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica incredereaspecialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinirea proceselor de imbatranire.
Sa remarca, totusi, ca excesul de acizinucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric in organism,provocand astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renalisi instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta inadministrarea acestora.

Majoritatea fabricantilor de produse pe baza de microalge insista -in dorinta lor de a-si atrage clientela - asupra continutului ridicatde clorofila, avand in vedere calitatile terapeutice, de detoxifieresi regeneratoare ale proteinelor, beta-carotenului, ale acizilor grasiomega-3 si gama-linoleici ce se afla in corofila.

In general, spirulina are efecte de intretinere si tonifiere, fiindutila pentru tratarea unor deficiente, dar, totodata, ofera o actiunede "curatare" a organismului. Cei cu un organism slabit, sau careasimileaza greu hrana o pot folosi, datorita proprietatii de a fi usordigerata si absorbita in organism. O mare parte din proteinele salese gasesc sub forma de biliproteina, care este "predigerata" chiar decatre spirulina. O mare parte din carbohidratii sai sunt desfacuti inramnoza, iar o parte mai mica (dar importanta) in glicogen. Acesteafurnizeaza organismului energie foarte curand dupa ingerarea lor. Aceiacare exagereaza cu consumul de proteine animale - care nu se asimileaza sidevin o povara pentru corp - vor putea sa beneficieze mai mult de aportulde proteine speciale ale spirulinei.
In general, bolnavii supraponderali,hipoglicemici, diabetici, cancerosi, artritici, sau cu alte afectiunisimilare, pot avea un ajutor pretios in spirulina. Consumul a 10-15 grzilnic dintr-o astfel de proteina devine satisfacator pentru organism,putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale. Un rolimportant il joaca spirulina in alimentatia unui bolnav cu severa afectarea ficatului rezultata din consumul exagerat de alcool sau alimente cuefect distructiv asupra nutrientilor, sau droguri. Spirulina protejeazarinichii impotriva efectelor unor medicamente foarte puternice.

Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chineze traditionale,spirulina are urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energieracoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva,detoxifianta a rinichilor si ficatului, imbunatateste calitatea sangelui,curata vasele arteriale, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor sifermentilor.

Spirulina este folosita in tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelorsi altor procese inflamatorii, al diabetuuli, hipoglicemiei, obezitatii,malnutritiei, in tonifierea pielii si in afectiuni cronice ale pielii;imbunatateste imunitatea. Dar, este contraindicata pentru bolnavii cuedeme (care retin apa) sau blocaje ale fluidelor ce iriga abdomenulinferior. De remarcat efectul inhibitor in formarea cancerului decolon, datorita prezentei pigmentului albastru de phycocianina (obiliproteina).
Sunt putine alimentele care au pigmenti albastri. Acestia- existenti in spirulina - au efecte astringente si de remisie ainflamatiilor. Tot phycocianina este responsabila de acumularea deaminoacizi in creier, pentru formarea neurotransmitatorilor, ceeace mareste capacitatile mentale ale individului. Continutul bogat inacid gama-linoleic (AGL), ca si de prostaglandina face din spirulina unfactor de sporire a imunitatii demn de luat in seama, mai ales de catrepersoanele care duc lipsa de AGL.

Si, o ultima obervatie interesanta: peretele celular al spirulinei estecompus din mucopolizaharide (MPZ) - niste zaharuri complexe intercalate cuzaharuri simple, aminoacizi si, uneori, cu proteine. Acestea sunt completdigerabile, putand inlocui cu succes alte vegetale, seminte sau chiaralge care contin greu digerabila celuloza. In plus, MPZ sunt creditate cucapacitatea de a intari tesuturile corpului uman, facandu-le mai elasticesi mai rezistente, avand si un efect puternic antiinflamator. Acesteapot veni in ajutorul persoanelor cu activitati fizice intense precum sivarstnicilor. MPZ sunt utilizate si pentru intarirea tesuturilor inimiisi impotriva deprecierii arterelor, putand proteja sistemul vascularprin reducerea grasimilor din continutul sangelui.

Problema este ca alegerea produselor trebuie facuta in raportcu datele individuale si nu prin generalizarea asupra tuturorpersoanelor.
Desigur, producatorii resping ideea aceasta, pentru a nu-sireduce vanzarile. Trebuie sa va spun ca, in Statele Unite, utilizarea inscopuri medicale a microalegelor este interzisa - deocamdata - datoritafaptului ca s-au inregistrat si efecte negative asupra unor pacienti. Depilda, aparitia unor tulburari digestive si a unor dureri de cap, desisunt considerate indicii de beneficitate a terapiei, sunt uneori preapersistente. Cu cat pacientul este mai grav intoxicat, cu atat mai micava fi doza de inceput, lucru pe care nu toti medicii il cunosc. S-a maiobservat ca, in urma unor clisme, a rezultat o absorbtie incompleta atabletelor de spirulina la nivel intestinal. Se stie ca microalgele sunthidrofile. De aceea, se recomanda zdrobirea tabletelor cu dintii si ocantitate mare de lichide. Daca lichidul nu este o supa calda, ci pur sisimplu apa rece, atunci este bine sa se administreze cu o jumatate de orainainte de masa, pentru a evita diluarea tabletei in sucurile gastrice.

Asadar, spirulina, ca si celelalte microalge, este un mijloc terapeuticvaloros, dar nu poate fi consumata fara sfatul unor specialistiveritabili.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
www.qitaky.ro

 

Comentariile 1-50 din 121

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucian pe 23 Oct 2017, 16:40
    unde gasesc spirulina live culture in romania ?

    In 2016 am vazut in website al unui producator de spirulina, pe langa bucureti - spirulina vie in cantitati industriale, bazine mari. Din pacate nu mai gasesc websiteul. Sti cineva unde gasesc spirulina live culture in Romania ?

    0
    0

  • leona pe 3 Sep 2017, 14:19
    efectele spirulinei

    Vă salut !....vreau să vă spun că am citit mult despre ce conţine SPIRULINA vitamine, enzime, aminoacizi etc...lucrări care s-au scris după ani de studii şi se spune clar despre efecte secundare...dureri de cap de stomac, probleme de digestie, balonări culmea fiind descrisă ca un produs care ajută digestia, dar cunosc caz cînd persoana a rămas cu probleme. Deci nu vă apucaţi să luaţi fără să ştiţi dacă organismul îl suportă, e neapărat necesăr să întrebaţi un medic homeopat şi să spuneţi ce probleme de sănătate aveţi sau ce tratament cu medicamente urmaţi....persoana care a rămas cu probleme, nu a avut mai nimic timp de o lună şi apoi s-a trezit că suportă consecinţele !

    0
    0

  • Lara pe 26 Ian 2016, 22:39
    Beneficiu dovedit

    Am cautat cu un medicament de detoxifiere si am dat peste Spirulina pe site-urile din state, apoi am cautat sa vad daca exista in Ro. Am gasit la Hofigal si l-am luat (medicamente infoliate) fara sa stau prea mult pe ganduri. Aveam la sanul drept o zona unde ma durea la atingere vreo 2 saptamani pe luna, dupa care imi trecea dupa period. Ma enerva ca era acolo ca un fel de umflatura de cel putin 1 an, cel putin asa o simteam eu si eram sigura ca mai demult nu o avusem. La sanul stang nu aveam nimic(in partea opusa). Gine mi-a zis sa stau linistita ca nu e nodul, dar totusi. Nu era ok, in mintea mea trebuia rezolvata problema. Am luat pastilele astea pentru 3 zile 500mg+500mg (dimi si seara) si mi-a accelerat digestia si eliminat umflatura cu totul, zici ca se evaporase efectiv! Incredibil, nu imi venea sa cred ca a fost asa usor. Ma gandeam ca trebuie sa o iau luni de zile si apoi sa ma astept la ceva. Nu pot explica cum s-a intamplat sau de ce am avut umflatura aia, dar chestia asta de alga m-a salvat de o problema care incercasem sa o rezolv pana la epuizare prin alte feluri: a manca "foarte sanatos" plus masarea zonei.. si nu a mers si gata. Indiferent cat de sanatos era alimentul, tot nu ajungea sa se rezolve..Cred ca puteam sa beau doar sucuri de fructe bio caci tot nu disparea. Poate si pentru ca folosesc antiperspirant si se acumulasera ceva toxine acolo. Dar am scapat datorita ei!Am de gand sa continui mult si bine sa o iau, ma simt energica si linistita as before :) Eu voi trece pe varianta de 1000mg presate. Corpul meu a acceptat-o foarte usor, ar trebui recomandata mai mult mai ales daca aduce beneficii vizibile la un numar mare de oameni. Take note of it. Recomand suplimentul cu siguranta.

    0
    0

  • mihnea pe 4 Iun 2014, 22:04
    suipuruilina

    ci i aia siriuluina

    0
    0

  • emanuela pe 22 Apr 2013, 16:18
    spirulina

    spirulina de la alevia de 500g este buna eu beau una dimineata inainte de masa si una dupa- masa inainte de masa vreau sa stiu daca ma ingras ca le beau asa astept un raspuns multumesc astept raspuns

    1
    5

  • alin pe 21 Iun 2012, 13:10
    vreau sa ma ingras

    explicati-mi si mie va rog frumos...da acest "medicament" se foloseste pentru ingrasat sau pentru slabit...eu as vrea sa ma ingras...astept un raspuns pe id:alexandrualex23 pls.

    3
    5

  • VIO75 pe 22 Mai 2012, 11:19
    Spirulina

    Scuze, voiam sa scriu Spirulina.

    1
    3

  • VIO75 pe 22 Mai 2012, 11:17
    Spitilina

    Buna, Sunt si eu o consumatoare de spitulina de mai bina de 2 ani. Ma simt f. bine si eu, o recomand. Iau dimineata cate 2 pastile fiinca nu am mese regulate, mananac doar cand ma intorc de la munca si este prea tarziu, mie imi creaza insomnii. Pe mine chiar ma tine pe picioare si chiar mi-a reglat problemele de hipotiroidie. Eu le iau pe cele de la Aleia 500 mg. ( fara recomandari - sunt convenabile ca si pret.) Intrebarea este mea este: sa mai spirulina - am aflat ca sunt insarcinata ( primele saptamani, inca nu am fost la medic ) De care sa iau pe sarcina - primele 3 luni. ?

    0
    0

  • gabi.cristi pe 13 Mai 2012, 23:31
    alge acasa

    I-auzi,au "clonat-o" si p-asta,tata!!! Au modificat-o si p-asta,idiotii,ca si pe soia!!! Nici nu stiam ca gasesti si spirulina "ecologica" (alga asta prin definitie,prin natura ei tre sa fie ecologica)... si exista si spirulina falsa???care poate face rau??(asa am citit in posturile de pe forum).... masonii astia imputiti cu codex-ul lor nu se potolesc... intrebarea e: oricum algele astea sunt ff.scumpe,si nici n-ai garantia ca nu-s "contrafacute"...DECI:exista vreo sansa sa ne crestem acasa algele astea(pe la tara,printr-ul lac mai mic,ceva(fiind alge de apa dulce,din cate-am inteles) ?

    8
    0

  • Daragiu bogdan pe 3 Mai 2012, 16:12
    Ingrasare

    Cum recomandati luata spirulina pentru ingrasare, si ce tip de spirulina este cel mai eficient in privinta asta ? Astept raspuns multumesc.

    0
    0

  • mary pe 27 Apr 2012, 20:49
    spirulina

    si nu se beea seara deoarece provoaca insomnii,eu asa am patit de la ea daca luam dupa 9 seara,iar persoanelor sedentare nu se recomanda cantitati mari,pt ca provoaca palpitatii,,,din cate stiu fotbalistii iau de 3 ori pr zii cate 3 pastile in tp mesei pt energie..

    9
    2

  • mary pe 27 Apr 2012, 20:43
    spirulina

    eu iau spirulina de vreo 2-3 saptamani cate 2 pastile pe zii de 500,una dimineata una seara,dar doar dupa mancare caci altfel mie rau si ma doare stomacu de la ea,dar in rest ma ajuta....nu mai sunt asa obosita,mai ales ca mam pus pe sport sa zik asa..si ma ajuta si la slabit.....eu din cate stiu in cantitati mari iau doar sportivii spirulina pt energie,prov palpitatii in cantitati mari

    0
    0

  • ARSLAN LILIANA pe 26 Apr 2012, 16:07
    spirulina

    asi dori sa slabesc cu spirulina dar am glanda tiroida va fii afectata

    9
    4

  • mada pe 12 Apr 2012, 03:43
    spirulina

    acum incep si eu sa beau spirulina as vrea sa ma mai ingras minim 5 7 kg,as fi foarte fericita daca as reusi

    8
    1

  • claudia pe 23 Mar 2012, 15:08
    spirulina

    eu folosesc spirulina ptr intarirea sistemului imunitar si vad ca functioneaza nu racesc niciodata ,

    3
    0

  • stela pe 10 Ian 2012, 09:12
    Spirulina

    Spirulina o pot lua si cei care mai urmeaza si alt tratament de exemplu Cardiacii; e indicata spirulina pt cei ce sufera cu inima!!???

    4
    0

  • Vio pe 27 Dec 2011, 11:50
    consum spirulina de mai bine de 12 ani.

    Eu consum Spirulina de mai bine de 12 ani,,ma simt foarte bine si m/a ajutat .am o vedere buna...nu foarte buna..dar nu cum mi se spunea in urma cu vreo 12 ani ca am sa am mari probleme de vedere.. In 2010 am nascut si pe toata perioada sarcinii am luat spirulina..am un copil sanataos..dr mi-a spus ca este buna..nu am nici o problema sa iau..De curand am inceput sa iau si CHLORELLA..si aceasta este foarte buna..sunt incantata.. o buna bucata am cumparat de la hofigal..imi aducea din Romania cineva..dar de la o vreme cumpar de pe iHerb.com.. am gasit Spirulina si Chlorella la un pret bun,,organice..au certificate.. Va recomand iHerb.com .cine doreste sa faca o comanda, va las cuponul meu de reducere OBO125 . am cumparat spirulina si chlorella http://www.iherb.com/Now-Foods-Certified-Organic-Chlorella-500-mg-200-Tablets/21320?at=0 http://www.iherb.com/?rcode=obo125 Ceea ce am gasit pe iHerb la un pret foarteee bun este ASTAXANTIN ,in romania sunt niste preturi foarte mari..

    8
    4

  • nelly pe 11 Nov 2011, 21:45
    doresc sa ma ingras

    cum trebuie sa iau spirulina ca sa ma ingras? cat timp trebuie sa iau?cea de 1000 mg..

    18
    9

  • marlen pe 2 Nov 2011, 11:49
    slabire

    fratilor nu mai inteleg vreau sa slabesc dar mie frica pt ca am avut hepatita a ce sa fac va rog spunetimi datimi un sfat .va multumesc

    12
    3

  • donea cristina pe 9 Sep 2011, 10:50
    spirulina

    buna ziua!eu consum de ceva ani spirulina dar numai produsa de hofigal pentru ca este cea mai naturala,in cure de cate zece zile si apoi pauza. Timp de 3 luni si pot sa sa spun ca ma simt extraordinar de bine ,sant plina de energie si vitalitate si chiar am colege sa lucru de 50 de ani care se simt ca la 20 de la ea.eu pot sa spun ca nici o vitamina din cate am luat si credeti-ma chiar am incercat tot ce e pe piata ,de la niciuna nu m-am simtit asa de bine ca de la spirulina .va pup

    9
    3

  • anilu pe 24 Iul 2011, 21:17
    olimpiada de romana!!!??????

    ce va tot tachinati/sunteti la olimpiada sau la o discutie despre spirulina si gata???lasati-o mai moale cu ironiile si cu vanarea greselilor de ortografie...ce puii mei?va doare ceva in afara de faptul ca spirulina este indicata ori nu?ca are efecte adverse sau ca nu are?conteaza daca scrie cu i din a sau ca desparte bine in silabe?hai ca bateti campii...................

    5
    5

  • Melania pe 25 Iun 2011, 14:30
    PENTRU ANCA

    @ ANCA: Buna si eu vroiam sa imi cumpar spirulina.Am auzit ca e ft buna pentru stomac, si ca ajuta la detoxifiere.Te-ai gandit ca poate ai avut acele reactii pentru ca spirulina lucra si te ajuta la detoxifiere si la curatarea organismului? Cum te simti acum?

    1
    4

  • dianyzzia pe 8 Iun 2011, 22:35
    Pt. Deea_20, cura cu spirulina

    Buna, cine doreste sa mai puna ceva kg, trebuie sa ia cate 2 pastilute dupa masa, de 2-3 ori pe zi, iar cine doreste sa slabeasca, va lua tot cate 2 pastile de spirulina, dar inainte de masa cu o jumatate de ora. La mine a avut efect, eu eram mare devoratoare de dulciuri, acum insa mi--a scazut apetitul, dandu.-mi in schimb pofta de fructe.

    4
    1

  • Anca pe 3 Iun 2011, 18:28
    spirulina - probleme cu stomacul

    Am gasit acest site in cautarea unei confirmari ca spirulina poate avea efect negativ asupra stomacului. Si intradevar am gasit cateva comentarii in acest sens. Mie spirulina mi-a afectat stomacul - am luat timp de 10 zile, o pastila de 1000mg dimineata dupa masa. Dupa vreo 7 zile am observat ca mergeam de vreo 3 ori pe zi la baie si aveam diaree. Pana la urma mi-am dat seama ca spirulina e cauza si am intrerupt. Insa chiar si acum, dupa 5 zile am niste dureri de stomac, mai puternice cand imi e foame si care nu existau inainte. E clar ca spirulina a stricat un echilibru in stomacul meu. Deci, intradevar trebuie avut grija.

    7
    0

  • mada pe 19 Mai 2011, 10:00
    SPIRULINA

    am citit undeva ca spirulina ajuta la cresterea sanilor...este adevarat???

    25
    9

  • cris pe 9 Apr 2011, 22:31
    pt ingrasare

    cum sa iau inainte de masa sau dupa masa pt a ma ingrasa? zicetzimi pls ( crystyna_baby18 )

    20
    5

  • art pe 10 Feb 2011, 14:03
    reclama

    http://picturisitablouri.blogspot.com/

    8
    3

  • alex pe 1 Ian 2011, 12:00
    e buna

    am luat si eu spirulina este f buna eu fac si sala k am 19 ani,,si mi a ajutat f mult..este buna si pt potenta deci luati o cu incredere

    2
    1

  • andreea a. pe 27 Dec 2010, 19:57
    spirulina

    consultati un medic specialist inainte de a lua toate prostiile dupa ureche... si inca ceva 90 % e placebo la spirulina asta

    7
    7

  • FETITA GHEORGHE LUCIAN pe 18 Nov 2010, 10:19
    munca

    as dori daca exista cineva pe planeta asta sa ma ajute si pe mine sa muncesc ceva indiferent ce am 32 ani fara ocupatie fara nu am nici un venit am 2 frati an Spania care au uitat de mine accept orice daca cineva ma poate ajuta ma poate contacta la nr de telefon 0747576708 fix 0264365048 sper ca cineva sa citeasca acest mesaj si sa ma ajute multumesc mult

    0
    3

  • Popesu Flavius pe 11 Nov 2010, 16:30
    spirulina

    Eu am consumat spirulina si este buna pentru slabit insa trebuie neaparat luata inanite de masa. Eu am comandat de pe site-ul http://www.calivitavelcu.ro/spirulina-max.html care este si la un pret accesibil. Multa sanatate tuturor!

    2
    1

  • selena pe 28 Oct 2010, 12:23
    Spirulina minune

    Este chiar o minune! Sotul meu a luat cate 6 pe zi si are o pofta nebuna de sex. daca inainte nu puteam avea orgasm din cauza ca nu era apt el (ma intelegeti),acum vrea zilnic sex si reguleaza ca nebunul de imi vine sa-l strang de gat. De unde atata energie,nu stiu dar cred ca spirulina este cauza intrucat de la o saptamana de cand a inceput sa ia tratament are erectii intr-una si ma solicita mai mult decat pot duce. Nu spun ca am acum (de unde nu aveam deloc) orgasme multiple si niste senzatii ce ma fac sa-mi pierd ratiunea.

    11
    6

  • any80 pe 20 Sep 2010, 12:32
    spirulina

    Stie cineva cum pot beneficia de sfatul unui nutritionist daca stau in provincie si nu pot ajunge intr-un oras mai mare, cum ar fi Bucuresti ? Toata lumea recomanda ca inainte de a folosi diferite suplimemnte sa faci un control sau sa mergi la nutritionist, dar ce bine ar fi daca ar exista si consultatii oline. Altfel eu trebuie se le iau pe pielea mea.

    12
    4

  • any80 pe 20 Sep 2010, 12:29
    spirulina pudra

    Pt. Cristina care cauta spirulina pudra, gasesti pe site-ul acesta.http://www.naturales.ro/catalogsearch/result/?q=spirulina+pudra&x=0&y=0 Dar eu nu am incercat. As vrea totusi sa ma mai informez inainte de a folosi.

    2
    1

  • cristina pe 1 Sep 2010, 14:52
    spirulina pudra

    am tot intrebat pe la mai multe plafare daca au spirulina pudra, dar nu am gasit. stiti cumva unde a-si putea gasi? multumesc

    1
    0

  • lolo pe 4 Aug 2010, 21:23
    vrau sa ma ingras

    am auzit ca spirulina te ingrasa,daca iei inainte de masa slabesti iar daca iei dupa te ingrasi.sunt curioasa,am 18 ani,1.68 si 48 kg as vrea sa ma ingras inca 5 kg.oare daca iau cate 2 spiruline dupa fiecare masa timp de 1 saptamana ma ingras atatea kg?ast rasp

    5
    1

  • andreea pe 7 Iul 2010, 09:14
    incultura

    Bai starw300 esti nebun la cap: "incurcaturi gramaticale care niciodata nu vei ajunge la perfectiune", bai Vanghelie junior du-te la scoala si nu face pe desteptul. Si vorba aia prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.pa

    0
    4

  • adrian pe 3 Iul 2010, 16:44
    mda

    profu de română, eu cred că esti deştept, dar ca fapt divers, uite că se pot folosi diacriticile, deci... mai usor cu pianu pe scări.

    0
    2

  • Madi pe 13 Iun 2010, 14:43
    mare ti-e gradina si inclusa-n ea si spirulina!

    Din cate ati citit spirulina are avantaje si dezavantaje, tocmai din acest motiv (recomandat pentru cei batuti in cap) trebuie sa mergeti la un medic sau nutritionist sa va prescrie o doza, numai pentru voi, ca sa nu dati in alte boli!!!!! Intelegeti omeneste, sunt asistent medical de farmacie si va amintesc : nu numai carentele ( lipsa de substante, vitamine, minerale...) produc boli ci si plusul. Asa ca mare atentie ce bagati in gura sa nu va treziti ca aveti alte boli grave si sa faceti complicatii. Se recomanda analize pentru stabilirea deficitului si apoi doza se recomanda de catre specialisti. Si cu respect pentru profu' de romana, are dreptate, rusine, puneti mana si invatati ca din cauza prostiei am ajuns in stadiul in care suntem! Si pentru doamna cu ciclu', doamna draga aia e menstruatie, iar ciclul menstrual are 28 de zile in mod normal general valabil. Documentati-va mai intai daca vreti sa va dea cineva un raspuns! O zi buna tuturor!

    7
    3

  • daniela pe 19 Mai 2010, 12:34
    spirulina

    are dreptate domnul profesor,oameni buni....e rusine sa nu stim sa scriem sau sa vb limba noastra materna! eu locuiesc de 7 ani in alta tara si cand aud cum vorbesc romaneste unii compatrioti de-ai mei,mi-e rusine sincer...scuza lor e ca au uitat romaneste fiind plecati de cativa ani din tara. nu exista asa ceva...pana si fetita mea de 4 ani ii corecteaza cateodata si in romania a fost o singura data(asta acum 2 ani in urma). si-atunci...daca e nevoie,de ce nu? luati fratilor spirulina,poate va ajuta...

    4
    4

  • Andreea Lazarescu pe 21 Apr 2010, 03:39
    Doze, lamuriri

    Dupa Marine Phytoplankton, spirulina este cea mai fabuloasa planta (micro-alga) de pe fata pamantului (alaturi de chlorella). N-am sa vorbesc despre efectele ei care sunt absolut fantastice, si, mai nou, demonstrate stiintific. Am sa vorbesc despre ceea ce NU se stia pana acum in Romania: Doza recomandabila este de 10g spirulina / zi. Love! Una raw survivor www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

    2
    0

  • paulina pe 16 Apr 2010, 17:18
    am nevoie de raspuns

    cum se ia spirulina?eu am nevoie pt digestie si buna intretinere nu pt slabit nici pt a ma ingrasa

    4
    4

  • Nela pe 11 Mar 2010, 12:00
    Spirulina

    Ca orice produs chimic,si spirulina are efecte secundare .Nu o poate lua oricine ,dupa ureche.Pe unii ii ajuta,unora le cauzeaza multe neplaceri.Deci ,fiti siguri,inca nu s-a inventat un panaceu !

    4
    3

  • Mili pe 5 Mar 2010, 13:33
    spirulina naturala

    Buna ziua!Va recomand sa incercati produsele naturale si nu medicamente,pentru ca efectele medicamentelor sunt nocive...pe langa spirulina ingurgitati o multime de compusi chimici nocivi sistemului imunitar.Eu si sotia mea consumam de 4 luni,produse de la o firma nemteasca,intrata pe piata de putin timp.Sotia mea a slabit 5 Kg in 4 luni ceea ce e suficient si aproape natural,insa se poate slabi si mai mult fara riscuri.Un cantaret de opera din Ungaria a slabit 30 de Kg in 4 luni....avea 130 de kg.Pentru mai multe detalii va pot ajuta la nr de tel.0723672606,pana in ora 18.

    0
    2

  • miki pe 2 Mar 2010, 18:30
    spirulina

    spirulina vindeca aproape orice boala si se poate lua si in timpul sarcinii fara nicio grija.am lucrat intr-un plafar si cunosc multe persoane care au luat ani intrgi si nu au nimic.sunt perfect sanatosi.in doza zilnica se poate lua 2 g si dunt diferite dozaje.e buna si pt slabit si pt ingrasat

    4
    0

  • adriana pe 17 Feb 2010, 12:53
    spirulina

    buna am si eu o intrebare eu as vrea sa ma ingras cum pot lua spirulina?astept raspuns.multumesc

    6
    3

  • daniel pe 24 Ian 2010, 21:54
    spirulina

    spirulina este forte buna intoate curele ,ptr.slabit se ia cate 2-4 pastile cu 1/5-2 inainte de mancare timp de 2 -3 saptamani dupa care se face o pauza de 2 saptamani este foarte indicat sa faci pauza eu asa procedez de ani buni si e mai buna si in viata sexuala nu te simti obosit nici odata si tot timpu ai cef de dragoste,lucru daca vrei sa te ingrasi iei in timpu mesei 2 pastilesi una dupa ce ai terminat de papat aceasta cura am facut o cand eram mai tanar si faceam sala sa iau in masa musculara acuma fac cura de slabit ptr. ca nu mai am timp de sala si am facut un pic de burta dar sa nu uitati ca este buna ptr.organizm si ptr.toate bolile am recomandat la muti multe cunostinte si mi a respectat cura chiar si o tipa nu putea avea copi si dupa o cura de juma de an a ramas adevaru ca face minuni DAR ATENTIE CA SUNT SI SPIRULINE FALSE CARE POT FACE RAU LUATI NUMAI FAFISAN SI DIN FARMACI NATURALISTE .

    5
    3

  • tania pe 21 Ian 2010, 16:12
    spirulina

    adevarul este ca luata pe stomacul parca nu-ti mai vine sa mananci nimic. deci asa este iti creaaza satietate. eu consum spirulina cu extract de catina(hofigal), si ma simt bine.Oricum am auzit numai lucruri bune despre acest produs. Dar intradevar poti consulta un nutritionist sau chiar de la producator.

    2
    2

  • ioana pe 19 Ian 2010, 15:08
    spirulina ecologica

    am incercat spirulina ecologica de pe site-ul www.naturales.ro si mi-a facut bine

    1
    3

  • jucan marta pe 6 Ian 2010, 15:42
    spiruluina

    as incerca si eu am cam pus pe mine

    0
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod