Colecistul si necazurile lui

In anul 652, aparea in misterioasa China o lucrare medicala intitulata:Cartea celor o mie de uncii de aur. Autorul ei, Sun Shu Ma, era un medicpasionat si calator, care studiase multi ani efectele alimentatiei asuprasanatatii oamenilor. Pornind de la conceptul ca viata si sanatatea unuiom valoreaza o mie de uncii de aur, Sun Shu Ma a cautat solutii foarteaccesibile de rezolvare a multor boli cu ajutorul alimentelor uzuale.

De pilda, remarcand ca locuitorii zonelor de munte, in care apa potabilaera lipsita de iod, sufereau de "gusa" tiroidiana, el a stabilit catratamentul cel mai indicat ar fi consumul de tiroida de porc sau miel,in cantitati mai mari - cam 2-3 bucati pe zi - preparate in modul celmai savuros.


Tot Sun Shu Ma este cel care a dovedit ca, adesea, tratarea unor organebolnave poate fi foarte eficienta daca se mananca mai mult organeleidentice ale animalelor sanatoase: porc, vita, oaie, miel, berbec(necastrat). Astfel, a aparut, pentru prima data, tratamentul dischinezieibiliare (si al hemoroizilor) cu vezica biliara de porc fiarta, taiatafasii fine si preparata cam la fel ca tuslamaua noastra. Mancand acestpreparat - alcatuit din 2-3 vezici biliare - in fiecare zi, timp de4-5 zile, problema este rezolvata pentru o lunga perioada de timp. Untratament mai indelungat - 30 pana la 50 zile - cu un praf obtinutdin vezici biliare de porc coapte si uscate bine in cuptor, poate darezultate excelente pentru o perioada de mai multi ani.
Praful se dizolvain cantitate de circa 3g (o ligurita) intr-o jumatate de pahar de apacalduta si se bea la 15 minute dupa fiecare masa.

Claculii biliari inspaimanta pe multi suferinzi, caci se intrevede doarsolutia extirparii colecistului, sau - in cazurile fericite - prinlitectomie. In ambele cazuri, anestezia generala este obligatorie siaceasta constituie o problema pentru multi pacienti. Medicina chinezava sfatuieste sa incercati, mai intai, o solutie mai simpla. Prajiti125 g nuci in ulei de susan, pana devin crocante. Apoi, le pisati bine,le amestecati cu o lingurita de zahar si le frecati pentru a obtine opasta.
Mancati cate putin, de-a lungul zilei. Repetati procedura timpde 4-6 zile.

Mai puteti incerca si o reteta - devenita mai cunoscuta, in ultimavreme - provenita din traditia chineza, transmisa (in antichitate)grecilor si raspandita in medicina populara balcanica. Dupa un pranzcopios si incitant - pentru un colecist dischinetic - se ia o pauza de2-3 ore apoi se incepe administrarea alternativa, la fiecare 12 minute,a cate 50 ml de ulei de masline, respectiv de zeama de lamaie. Trebuiesa epuizati cate 500 ml din fiecare. La urma, rostogoliti-va pe podea decateva ori spre dreapta si spre stanga. Va puteti astepta ca, in fecaleleevacuate in timpul noptii, sau a doua zi, sa gasiti calculii.
Ii vetirecunoaste dupa culoarea lor mai verzuie. Consistenta lor va fi moale,astfel incat nu exista nici un risc de a se forta canalul coledoc.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
www.qitaky.ro


 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diana pe 12 Iul 2010, 21:46
    litiaza biliara

    E adevarat-se pot elimina cu ulei de masline.Nu inteleg de ce medicii nu indica acest tratament ca prima optiune,in locul operatiei chirurgicale...E in beneficiul pacientilor,dar poate ca nu si al chirurgilor?

    3
    3

  • simona pe 23 Apr 2009, 18:01
    colecist dureri si greata

    de catva timp am niste dureri in partea dreapta.Am facut ecograf si mi-a iesit colecistul alungit incarcat, peretii ingrosati. Tot odata cu greata am si dureri de cap groaznice de nu pot sa pun capul pe perna si ametesc tare de nu vad pe unde merg. Daca imi poate spune cineva ce sa fac fara a ma duce la doctor ca sunt satula de ei.

    30
    7

  • Popescu Mirela pe 29 Iul 2008, 13:53
    Simptomele

    A s vreau sa stiu simptomele colecistului si daca poate creea falsa impresie a durerii de apendice.

    16
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod