Top 10 alimente care scad tensiunea arterială

Ştii deja că o dietă săracă în sare te ajută să ţii sub control hipertensiunea arterială. Însă, cunoşti şi cele mai bune alimente care scad tensiunea arterială?


Alimentaţia foarte săracă în sare şi bogată în potasiu, calciu şi magneziu constituie una dintre cele mai importante reguli pe care trebuie să le adopţi dacă ai hipertensiune arterială. Nu te baza pe faptul că iei medicamente şi prin urmare nu trebuie să acorzi nicio atenţie alimentelor pe care le consumi! Alimentaţia joacă un rol important şi te poate ajuta să gestionezi cu uşurinţă aceastp problemă medicală.

Iată ce alimente scad tensiunea arterială şi trebuie să fie incluse în alimentaţia persoanelor care suferă de hipertensiune arterială:
1 din 11

1. Seminţele de in

Este recomandat să le consumi măcinate, deoarece atunci când sunt întregi ele nu pot să fie digerate. Persoanele care au consumat constant seminţe de in au constatat o scădere a tensiunii arteriale. Chiar dacă specialiştii nu cunosc cu certitudine modul în care acţionează seminţele de in asupra tensiunii arteriale, se pare că substanţele responsabile de acest efect benefic sunt lignanii, acidul alfalinoleic, peptidele şi fibrele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod