Retete de sarbatoare pentru persoanele cardiace

Supa de mazare cu iaurt si marar (6 portii) Ingrediente
12 cesti de apa
900 g de mazare
1/3 ceasca de marar proaspat maruntit
1 lingura de sare
piper macinat, dupa gust
3/4 ceasca de iaurt degresat


Mod de preparare

  • se pune apa la fiert, se adauga mazarea si se lasa la foc mediu timp de 45 de minute, amestecand doar ocazional;
  • apoi se ia cu polonicul jumatate din cantitatea de mazare si se pune intr-un procesor pana devine piure (sau mai poti sa apelezi la mixer);
  • este foarte important sa adaugi apa calda in cazul in care vrei ca piureul sa aiba o consistenta mai lichida;
  • se trece piureul prin strecuratoare pentru a retine cojile ramase de la mazare;
  • se adauga piureul strecurat in oala cu supa si se lasa la fiert inca 30-35 de minute;
  • se adauga mararul proaspat, sarea si piperul inainte de a se lua supa de pe foc;
  • iar la final se pune supa in farfurii, se toarna iaurt deasupra si se aseaza cate o ramurica de marar proaspat.

Informatii nutritionale (per portie): 79 calorii; 1 g grasimi; 2 mg colesterol; 13 g carbohidrati; 6 g proteine; 4 g fibre; 429 mg sodiu; 364 mg potasiu; 40% din necesarul zilnic de vitamina C; 30% din necesarul de vitamina A; 16% din necesarul de folati; 15% din necesarul de calciu si fier.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • firuta pe 6 Apr 2009, 13:49
    miel la cuptor cu sos de menta

    mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau

    0
    0

  • Gabi S. pe 1 Apr 2009, 14:36
    Super

    Este super buna!

    0
    0

  • nutaturda pe 31 Ian 2009, 17:55
    supa

    Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?

    0
    0

  • kovacs elena pe 22 Apr 2008, 21:02
    Prof

    Foarte buna si gustoasa !

    0
    0

  • kovacs elena pe 22 Apr 2008, 20:59
    Prof

    Unde gasesc menta acum ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod