Retete de sarbatoare pentru persoanele cardiace

Supa de legume picanta (4 portii) Ingrediente
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare taiata marunt
1-3 linguri boia de ardei iute
400 g supa de legume
4 rosii pitice maruntite
12 cesti cartofi fierti taiati cubulete
1 1/2 ceasca de fasole eiata
2 cesti (150 g) de spanac congelat
2 linguri de otet din vin rosu
1/2 ceasca de busuioc proaspat maruntit


Mod de preparare

  • se incinge uleiul la un foc mediu si se adauga ceapa pana se caleste (aproximativ 6 minute);
  • apoi se adauga boia si se lasa numai 30 de secunde ca sa nu se arda;
  • se toarna supa de legume si se completeaza cu rosii, cartofi si fasole verde;
  • se fierb la foc mic, amestecan ocazional pana cand legumele se inmoaie usor (aproximativ 12 minute);
  • la final se pune spanacul si otetul, lasandu-se pe foc inca 2-4 minute;
  • se presara busuiocul proaspat in fiecare farfurie cu supa.

Informatii nutritionale (per portie): 253 calorii; 8 g grasimi (1 g saturate si 5 g monosaturate); 0 mg colesterol; 40 g carbohidrati; 9 g proteine; 10 g fibre; 485 mg sodiu; 1032 mg potasiu; 27% din necesarul zilnic de vitamina A; 60% din necesarul zilnic de vitamina C; 44% din necesarul zilnic de folati; 30% din necesarul de potasiu, 20% din necesarul de calciu si 20% din necesarul de fier
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • firuta pe 6 Apr 2009, 13:49
    miel la cuptor cu sos de menta

    mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau

    0
    0

  • Gabi S. pe 1 Apr 2009, 14:36
    Super

    Este super buna!

    0
    0

  • nutaturda pe 31 Ian 2009, 17:55
    supa

    Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?

    0
    0

  • kovacs elena pe 22 Apr 2008, 21:02
    Prof

    Foarte buna si gustoasa !

    0
    0

  • kovacs elena pe 22 Apr 2008, 20:59
    Prof

    Unde gasesc menta acum ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod