Cum să îți amintești tot ce citești?

Creierul uman nu este făcut pentru a memora tot ce întâlnește. Dacă nu ești una dintre persoanele cu o memorie fotografică bună, este posibil ca detaliile privitoare la conținutul pe care îl vezi în fiecare zi să se estompeze rapid.
Cât de des ți s-a întâmplat să citești un articol, dar să uiți despre ce e vorba? Ai recunoscut vreodată un titlu de film, dar nu ai reușit să îți amintești acțiunea? Dacă uiți frecvent lucrurile pe care le citești și filmele pe care le vezi, nu îți face griji. Nu ești singurul. Iată cum poți să îți aminteșți tot ce citești!

Modalitatea perfectă prin care poți să-ți amintești tot ce citești


Gândește-te ce ai mâncat ieri la prânz sau ce ai făcut săptămâna trecută. Aceste amintiri sunt probabil neclare deoarece nu sunt critice pentru supraviețuirea ta.
Creierul nostru are o capacitate de aproximativ 8 GB pentru amintiri rapide și numai cele mai importante informații vor fi stocate. Acest lucru ne poate lăsa o imagine neclară asupra informațiilor mai puțin importante.

Unii oameni își amintesc ce văd. S-ar putea să te simți frustrat când nu îți poți aminti ceea ce tocmai ai văzut, dar poate fi și mai enervant când te întâlnești cu cineva care pare să fi absorbit toate informațiile. Acesta este prietenul care știe detaliile din filmele pe care le-ați văzut cu luni în urmă.
Cum face acest lucru? Aceste persoane nu au o memorie extraordinară. Pur și simplu primesc informațiile în mod activ. Datorită faptului că procesează în mod activ informațiile, ele pot să experimenteze în câteva momente în mod repetat detaliile cărților sau scenelor din filme. Acești oameni revizuiesc și sintetizează informațiile astfel încât să devină proprii.

Este ca și cum ai lua-o pe același traseu în fiecare zi și ai vedea aceeași oameni. Începi să recunoști oamenii și să observi mai multe detalii despre ei, deoarece îți sunt deja cunoscuți.
De asemenea, neuronii pot face cu ușurință conexiuni noi atunci când li se cere să revizuiască și să analizeze informațiile noi. Gândește-te că faci o plimbare prin pădure. La început, nu există nicio cărare, dar dacă mergi pe același traseu în fiecare zi, în cele din urmă vei crea o pistă. Vei putea să te miști rapid și ușor într-un loc în care te mișcai cu greu la început. Creierul tău folosește aceeași perspectivă și când vine vorba de memorie. Trebuie să construiești o cărare pentru neuronii tăi și să pui în aplicare toate informațiile pe care le primești.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod